*On binlerin akın ettiği Newroz, Batman kent merkezindeki cadde ve sokakları sessizliğe büründürdü. Bazı cadde ve sokaklarda in-cin top oynadı.

 

*2015 Newroz tertip komitesi, halkın sağduyuyla geride bıraktığı Newroz şölenine katılım gösteren Batmanlılara teşekkür etti.

NEWROZ COŞKUSU
Bu yıl Newroz’u iki gün öncesinden kutlayan Batman, etkinliklerin adresi olan otogar bitişiğindeki alanda Newroz coşkusu yaşadı. On binlerin akın ettiği alanda sürpriz sanatçıların müzik ritmine ayak uyduranlar,  Newroz’u coşkuyla  kutladı. Yarın Diyarbakır’da yapılacak Newroz’a da gideceklerini belirten bazı yurttaşlar, 60 dönümlük alana sığmadı. İşportacıların yüzü ise Newroz şöleniyle güldü.


GENÇLER YÖRESEL KIYAFETLERLE
2015 Newroz’unu kutlayan Batmanlı gençler, yöresel kıyafetleri tercih etti. Kentin kenar semtlerinde erken saatlerde yöresel kıyafetleri giyen gençler, otogar bitişiğindeki alanda gün boyu süren etkinliklere katıldı. Newroz alanında yakılan odun ateşinin etrafında halay çeken gençler, yöresel kıyafetlerle birlikte sarı-kırmızı-yeşil renkli flamalara da ilgi gösterdi.


CADDE-SOKAKLARDA SESSİZLİK
Şehirlerarası otogar bitişiğindeki alana, toplu taşımacılıktaki otobüs ve minibüsler peş peşe sefer düzenledi. Newroz şenliklerine yetişebilmek için halk otobüsleri ile minibüslerle yolculuk yapanlar, izdihama neden oldu. Bazı araç sürücüleri ise park bulmakta güçlük çekti. Yöresel kıyafetlerle 2015’in Newroz’unu kutlayanlar alana akın edince şehir merkezindeki cadde ve sokaklar, in-cin top oynadı.

SOKAKLARDA NEWROZ COŞKUSU
Bazı folklor ekipleri Newroz alanına giderken, kaldırımlarda halay çekti. Davul-zurna eşliğinde Turgut Özal Bulvarı’ndaki kaldırımda folklor ekibine bazı yurttaşların da eşlik etmesi dikkat çekti. Minibüse binmeden önce bir grup folklorcu, Newroz coşkusunu Turgut Özal Bulvarı’na da yansıttı.

SAĞDUYULU NEWROZ
Newroz tertip komitesi üyeleri HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, Petrol-İş Sendikası yöneticisi Şehmus Kaygusuz, Eğitim-Sen Şube Başkanı Aziz Turay, Genel-İş Sendika Başkanı Ferhat Ataca, Tüm-Bel Sen Şube Başkanı Salih Erol, SES Şube Başkanı Mustafa Yurtsever, Minibüsçüler Derneği Başkanı Mehmet Tekin, TMMOB temsilcisi Hüseyin Oğuzcan ve MÇP Temsilcisi Ali Öner, Newroz şölenine büyük ilgi gösteren Batmanlılara teşekkür etti. Şenliklerde sağduyunun ön planda olması tertip komitesi üyelerini rahatlattı.

Editör: TE Bilişim