HASANKEYF’E ZİYARETÇİ AKINI
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in eski yerleşim birimi ile Dicle nehri kıyısındaki köylerin bir kısmının sulara gömülmesiyle, yöredeki vatandaşlar pikniği, Ilısu baraj golü havzasında yapıyor. Hasankeyf’in son manzarasını görmek isteyenler, son günlerde ilçeye adeta akın ediyor. Su seviyesinin 88 metreye yükselmesiyle baraj gölü havzasında bir limana, iki liman daha ekleniyor. Yeni yerleşim biriminin yakasındaki 2 yeni limanın daha yapımına başlanıldı.

“HEDEFİMİZ TURİZM”
Hafta sonu Hasankeyf’e akın yerli turistler piknik yaparken, ilçe sakinlerinin umudu ise turizm. Turizm potansiyelinden daha fazla yararlanmak istediklerini belirten bazı vatandaşlar: “Hasankeyf’te müthiş bir göl manzarası oluştu. Bir tarafta tarih diğer tarafta ise büyük bir göl havzası. Bu manzara hiçbir yerde yok. Buranın ikinci Marmaris olmaması için hiçbir neden yok. Su sporları, tekne turları ve diğer aktivitelerle Hasankeyf, turizmden ciddi anlamda yararlanmış olur” dediler.

MÜZE ÖNÜNDE DE LİMAN YAPILACAK
Son yağışlarla birlikte Ilısu Baraj gölü havzasında su seviyesinin 88 metreye ulaştığını belirten DSİ Ilısu Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, şunları kaydetti: “Yapımını tamamladığımız Küçük saray önündeki limanın yanı sıra yeni yerleşim biriminin yakasında da iki limanın yapımı  sürüyor. Arkeopark alanında bölgenin en zengin müzesi var. Yeni limanın biri de bu müzemizin önünde olacak. Müzeyi ziyaret edenler tekne turu da yapabilecek.  Diğer liman ise yeni yerleşim bölgeye yakın yerde inşaatı sürüyor. Arkeopark alanında da El Rızık minaresinin yapımı sürüyor. Bu yılın orta aylarında çalışmalar tamamlanmış olacak.” (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim