** SES Batman Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde üyelerine yönelik ‘mobbing’ uygulandığı gerekçesiyle protestoda bulundu.

 

SES EYLEMDEYDİ
SES Batman Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi. SES üyelerinin de destek verdiği açıklamada konuşan Şube Başkanı Mustafa Yurtsever, kurumda usulsüzlüklerin yaşandığını söyledi. Yurtsever, şöyle konuştu: “Aile ve Sosyal Politikalara bağlı İl Müdürlüğünde ciddi anlamda sorunlar yaşanmakta ve bu sorunlar tarafımızdan yakın bir şekilde takip edilmektedir. Liyakati olmadan atanan idareciler sorun çözmek yerine ile sorunların büyümesine ve çözülemeyecek boyuta gelmesine sebep olmuştur. Gelir testine tabii tutulmuş ve testi geçememiş ailelerin dosyalarının geri çekilmesinden tutun, para cezasına çarpıtılmış veya geri iadesi istenmiş dosyaların en azından seçimlere sonrasına bırakılması ya da göz ardı edilmesi gibi tamamı suç olan, personeli zor durumda bırakacak onlarca işlemi resmiyet dışında yapılmasını istemiştir.”

 

“MOBBİNG UYGULANIYOR”
Yurtsever, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçimler yaklaşırken muhalif kimliği ile bilinen sendikamız üyelerine iktidar partisinin bir çalışanı gibi davranmakta ve bu konuda sendikamıza ve sendika üyelerine ciddi mobbing uygulamaktadır. Gittiği bir kuruluşta orada bulunan sendika materyallerimizi toplamaya çalışmış ve orda üyemiz olan arkadaşımıza baskı uygulamıştır. Hiçbir hukuki dayanağı olmamasına rağmen 27 Mayıs’ta Batman’da yapılan AKP mitingine gitmesi için personellere idari izin vererek zorla personelin mitinge gitmesini istemiştir. Aynı müdür, personel 5 dakika erken çıktığı için başka bir partinin mitingine gittiği iddiasıyla bazı personellere tutanak tutmuştur.”

 

Editör: TE Bilişim