**Batman’ın Sağlık mahallesi Garzan caddesinde 10 yıllık bir market, bir gecede kepenk indirince semt sakinleri hayrete düştü. Alacaklılar ise iki gündür kepenkleri inen market önünde nöbet tutuyor. Cadde esnaflarından Hikmet Yalçın: “İki arabam ile kredi kartımı karşılıksız market işletmecisine verdim. Şimdi nerede olduğunu bilmiyorum” dedi.

MARKET ÖNÜNDE KRİZ GEÇİRENLER OLDU
10 Yılı aşkın süreyle Sağlık mahallesi Garzan caddesi üzerindeki bir marketin kepenk indirmesi, alacaklıları terletti. Pazartesi günü kayıplara karışan market işletmecisini her yerde aradıklarını belirten Garzan caddesi esnaflarından Hikmet Yalçın: “Yıllardır bu market sahibini tanırım. O’na iki arabam ve kredi kartımı verdim. İki arabadan 65 bin TL alacağım kalmıştı. Bir de 15 Bin liralık kredi kartımı verdim. Sadece benden değil, bu çevrede o’na gayrimenkul ve gıda maddesi veren onlarca kişi var. İki gündür market kapalı. Bazı alacaklılar buranın kapalı olduğunu görünce fenalaşıp kaldırımda kriz geçirdi” diye konuştu. Bazı alacaklılar ise market işletmecisini hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“HERKES O’NA GÜVENİYORDU”
Aynı caddede esnaflık yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf ise şunları kaydetti: “Bu marketin sahiplerinden hepimiz memnunduk. İyi insanlardı. Düşünün bizler zaman zaman onlara kredi kartımızı bile veriyorduk. Kimsenin bir günde onların kepenk kapatıp, ortalıktan çekileceklerine ihtimal vermiyordu. Hala olayın şaşkınlığını yaşıyoruz. Nereden bakarsanız bakın 10 Milyon TL civarında bir alacakla ortadan kayboldular. İki gündür bu sokak alacaklıların akınına uğruyor. Marketin kepenkleri kapalı. İçeriden koku geliyor. Yağlar kaldırıma dökülüyor. Kepenklerin açılıp eşyaların bozulmaması için tahliye edilmesi gerekiyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim