DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Partilerinin oy oranıyla ilgili de iddialı konuşan Ekmen; “Bu gidişle iktidar partisinin oy oranı yüzde 20’nin altına düşecek. DEVA Partisi ise yüzde 20’lerin üzerine çıkacak” dedi.

Ekonomik gelişmelere de dikkat çeken Ekmen, şöyle devam etti; “Madem faize karşısınız o halde faizi yüzde 16’dan 15’e değil de sıfıra düşürün. Zarar ettiği için vergisini ödeyemeyen esnafımızın, çiftçimizin vergi borçlarına faiz istemeyin.”

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve Merkez İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz ile birlikte Batman’da partisinin il başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, kent gündemini ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Ekmen; “Mevcut süreçte her kesimden destek gören, hamasetten uzak ve çözüm odaklı bir siyaset yürüten tek parti DEVA Partisi'dir. Sahada gördüğümüz izlenim vatandaşın iktidar partisinden hızla uzaklaştığı yönünde. Tüm vatandaşlarımızı hızla darboğaza sürükleyen ekonomik kriz ortamı nedeniyle iktidar partisinin sahaya çıkmaya yüzü yok. Eğer gerçekten bir ekonomik savaşta olduğumuza inanıyorsa; önce 13 uçağından 12’sini satsın. Devlet bütçesindeki son model 120 bin makam aracının israfını ortadan kaldırsın” dedi.

“PETROLSPOR’LA GURURLANIYORUZ”
Batman basınını yakından takip ettiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Ekmen; “Batman basınını sıklıkla takip ediyor ve gelişmeleri yakından izliyoruz. Çok güçlü ve cesur bir yerel basınımız var. Bugün ayrıca Batman basının duayen isimlerinden merhum Enver Arslan’ın vefat yıldönümü. Rahmetle anıyoruz. Sizinle bir araya gelmek bizi de motive ediyor. Yerel gündemde Petrolspor var. Bu başarıda katkısı olan Petrolspor Başkanını, yönetimini, taraftar gruplarını, Batman Valisi ve Emniyet müdürünü tebrik ederim. Önümüzdeki süreçte de Petrolspor’u desteklemeye devam edeceğiz. Ayrıca gençlerimiz yükselen altın fiyatları nedeniyle evlenemiyor. Bu sorunu gündemine alarak altın talebinin düşürülmesine karar veren Bekira köylerini de kutluyorum. Ama bu artan fiyatlarla sanki gramajı bir daha düşürmeleri gerekecek. Yine şehrimize Turizm Fakültesi kurulacağı haberini aldık. Kararı olumlu buluyoruz ancak ilgili fakültenin; yoksulluğa, çaresizliğe bırakılan Hasankeyf ilçemizde kurulması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“PARTİLİLERİMİZE CEZA KESİLMESİ UTANÇ VERİCİDİR”
Partisinin Batman il yönetimine broşür dağıttıkları gerekçesi ile ceza kesilmesini eleştiren Ekmen, şöyle devam etti: “Anayasal bir hak olan broşür dağıtma faaliyetini bir karar ile yok saymaya çalışarak partimiz yöneticilerine esnafı gezdikleri ve içerisinde Türkiye’nin yarınlarına umut olacak çözüm önerilerimizi dağıttıkları için ceza kesilmiş. Bir siyasi parti tabi ki esnafı gezecek, tabi ki basın açıklaması yapacak. Son dönemde ise bürokratlar elindeki geniş imkanları kullanarak iktidar partisine çalışmaktan hiçbir suretle geri durmuyor. Böylesine bir ortamda ekonominin. adaletin, insan haklarının, özgürlüklerin gelişmesini bekleyemezsiniz. Bu adeta parti devletine evrilmektir. İktidar partisinin her dediğine evet diyen bu devlet memurlarına hatırlatmak isteriz ki, partiler gelip geçicidir ancak devlet kalıcıdır. Yarın utançla hatırlayacağınız işleri yapmaktan derhal vazgeçin.”

“FAİZ ORANLARI SIFIRA ÇEKİLSİN”
Türkiye ekonomisinin adeta uçuruma sürüklendiğine de dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Ekmen; “Nas sadece faiz için yok. Kul hakkı için de var, yetimin malı için de var, kadın hakları, adalet, özgürlükler için de var. Eğer Nas’ı gündeme alacaksanız bunları da göz önünde bulundurmak zorundasınız. Madem faize karşısınız o halde faizi yüzde 16’dan 15’e değil de sıfıra düşürün. Zarar ettiği için vergisini ödeyemeyen esnafımızın, çiftçimizin vergi borçlarına faiz istemeyin. Yüzlerce metrelik ucuz ekmek kuyruğundaki vatandaşımıza kamu bankaları üzerinden uyguladığınız faizleri kaldırın. Madem ki faiz haram kamu bankalarından faizsiz kredi dağıtın” dedi.

“OY ORANIMIZ YÜZDE 20’NİN ÜSTÜNE ÇIKACAK”
DEVA Partisi’nin sahada hızla kabul gördüğünü de kaydeden Ekmen, şöyle devam etti: “Türkiye’de gündelik tartışmalardan uzak; ekonomi konusunda çok iddialı bir kadroya sahip olan ve çözüm odaklı bir siyaset yürüten DEVA Partisi sahada hızla kabul görüyor. Henüz birçok yerde üye kabulü yapamadığımız halde üye sayısı en hızlı büyüyen siyasi partiyiz. Bunca korku iklimine, medya ambargosuna ve her türlü engellemeye rağmen sahadaki her alanda yoğun bir teveccüh ile karşılaşıyoruz. Bu gidişle iktidar partisinin oy oranı yüzde 20’nin altına düşecek. DEVA Partisi ise yüzde 20’lerin üzerine çıkacak.”

“ÖNCELİĞİMİZ BATMAN’IN SORUNLARI”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ise şöyle konuştu; “Batman’da sahada en fazla bulunan ve vatandaşlarımızın kapısına en fazla giden siyasi partiyiz. Ana önceliğimiz vatandaşlarımızın sesine, derdine, sorunlarına ses olmak; bunları ilk fırsatta çözüme ulaştırmaktır. Gittiğimiz her noktada siyaset yerine vatandaşımızın sorunlarını konuşuyoruz; neye ihtiyaçlarının olduğunu ele alıyoruz. Standart bir siyasi parti gibi gündelik konular ile hareket etmek yerine gençlerimize, kadınlarımıza, çiftçilerimize, esnafımıza deva olmak için, çözüm üretmek için tüm yönetimimiz ile basın açıklamaları ve çalışmalar yürütüyoruz. Şu anda Batman’da geniş çaplı bir üye kayıt çalışması yapmadığımız halde 1500’ü aşkın üyeye sahibiz. İlimize bağlı köy ve mahallelerimizde temsilci ve başkanlarımızı azımsanmayacak bir sayıda atamaya başladık.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim