** HDP ve Ak Parti’nin Batman listelerinde ‘sürpriz’ yaşandı. İki parti de 1 Kasım seçimleri için sürpriz adaylara yer verdi. HDP’de geçen seçimin liste başındaki Ali Atalan, son sıraya yerleştirildi. 1. Sıraya Ayşe Acar Başaran, ikinci sıraya Diyarbakır İHD Şube Başkanı Raci Bilici, üçüncü sıraya da Saadet Becerikli getirildi.

** Ak Parti’de de sürpriz yaşandı. Eski milletvekili ve Belediye Başkanı  Ataullah Hamidi birinci sırada, mevcut milletvekili Ziver Özdemir ikinci sırada, Mazlum-Der Batman eski Şube Başkanı avukat Murat Çiçek üçüncü sırada ve Adile Gürbüz yeniden son sıradan aday gösterildi.

BAŞARAN 1’E, ATALAN 4’E
Partilerin 1 Kasım seçimleri için YSK’ya sunduğu milletvekili aday listeleri açıklandı. HDP ve Ak Parti’nin Batman listelerinde sürpriz yaşandı. HDP’de geçen seçimin liste başındaki Ali Atalan, son sıraya yerleştirildi. Mevcut milletvekili avukat Ayşe Acar Başaran ilk sıradan, Diyarbakır İHD Şube Başkanı Raci Bilici ikinci sıradan, mevcut milletvekili Saadet Becerikli üçüncü sıradan gösterildi. HDP’nin listelerinde 7 Haziran seçimlerine göre bir isimde değişiklik olurken, mevcut isimler ise yer değiştirdi.

HAMİDİ SÜRPRİZİ
Ak Parti ise Batman listelerinde büyük sürprize gitti. Anap’tan iki dönem milletvekiliği yapan Ataullah Hamidi ilk sıradan aday gösterilirken, mevcut milletvekili Ziver Özdemir ise ikinci sıradan, Mazlum-Der Batman eski Şube Başkanı avukat Murat Çiçek üçüncü sıradan, avukat Adile Gürbüz ise tekrar 4. sıradan aday gösterildi. Ak Parti’nin 7 Haziran seçimlerine göre yaptığı değişikler, kentte ‘sürpriz’ etkisi yarattı.

CHP’NİN LİSTESİ
Ana muhalefet partisi CHP de Batman listesinde değişikliğe gitti. CHP’nin listesi şöyle: “Mansur Obut, Orhan Cihan, Hamit Keskin, Kemal Demir.”

Editör: TE Bilişim