* Bu yıl Newroz'u erken kutlayan iller arasında yer alan Batman'da, lastik yakma da tarihe karışıyor. Odunun tercih edilmesi üzerine eski lastiklere ilginin olmadığını belirten Ahmet Candemir, "Önceki Newroz'larda stoklarımız erirdi. Şimdi tek bir araç lastiği alan yok" dedi.

 

ESKİ LASTİKLER DÖNÜŞÜME

 

HDP-DBP il yöneticileri ile Belediye Eş Başkanlarının çağrısı üzerine Newroz'da artık lastik yakma dönemi de kapanıyor. Geçen hafta partililer ile Belediye Eş Başkanlarının 'daha temiz bir çevre için Newroz ateşi odunla gür olsun' uyarısıyla eski lastikler elde kaldı. Lastik bayisi Ahmet Candemir, parti yöneticilerinin uyarısı üzerine eski araç lastiklerine ilginin olmadığını söyledi. Stoklardaki eski lastiği Bitlis'teki dönüşüm atölyesine göndereceklerini belirten Candemir, "Stoklarda lastikler olduğu gibi duruyor. Oysa bir kaç yıl öncesinde olsaydı, stoklarımızda tek bir lastik kalmazdı" diye konuştu.

 

ARAÇ LASTİKLERİ ÇEVRE ZARAR

 

Lastik bayisi Candemir, şöyle konuştu; "Batman'da hangi lastikçiye giderseniz gidin, eski lastikler olduğu gibi stoklarda duruyor. Newroz ateşinin odunla olmasına yönelik verilen mesajlar tuttu. Çevreye zararlı olan araç lastiklerinin yakılmaması için bir çok STK kuruluşunun uyarısı yerindeydi. Belki tek-tük araç lastiği yakılır ama şehrin genelinde Nejroz ateşinin odunla yakılmasına yönelik çağrı var. Bu çağrıya herkesin uyacağına inanıyoruz. Batman Newroz'u temiz bir ortamda geçirecek. Önceki Newroz'larda lastik dumanından bir çok kişi etkileniyordu."

 

Editör: TE Bilişim