HAFTA SONU YENİ GENELGELER
İçişleri Bakanlığı Valiliklere gönderdiği ek genelge ile Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla lokanta/restoranlar hariç olmak üzere birçok umuma açık yerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulduğu hatırlatıldı. Ancak, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler kapsamında salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek lokanta, restoran, pastane ve benzeri işyerleri için ilave tedbirlerin alınması gerekli görüldüğü belirtildi. Hafta sonu itibariyle içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

BERBER VE KUAFÖRLER DE KAPANDI
İçleri Bakanlığı, hafta sonu bir başka genelgeyi de 81 il’in Valiliklerine gönderdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetleri 21 Mart Cumartesi saat 18.00’den itibaren geçici süreyle durdurulduğunu açıkladı.

65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için “İkametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması” konulu genelge gönderdi. Genelgede 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim