**Yeni normale alışamayan Batman’da korona vaka sayısı hızla artıyor. 1.5 Aylık süreçte Batman’ın ‘risk haritası’ yeşilden ‘kırmızıya’ döndü. Korona vakaları, alev gibi kentin dört bir yanını sardı. İşte iki harita arasındaki korkunç değişim…

VEFAT VE VAKA SAYISI ARTIYOR
Son haftalarda korona vaka sayısının artmaya devam ettiği Batman’daki korona tablosu, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ programına da yansıdı. 1.5 Ay önce vaka risk haritası ‘yeşil’ olan ve vaka sayısının 1500’lerde olduğu Batman kent merkezinde, aradan geçen 45 günde harita hızla en riskli renk durumu olan ‘kırmızıya’ döndü. 18 Haziran’dan, 14 Ağustos tarihine kadar olan süreçte Batman’ın yüzde 80-90’lık bölümü ‘yüksek riskli alan’ durumuna dönüştü. Resmi olmayan verilere göre vefat sayısının 100’ü geçtiği, vaka sayısının da 7 Bini geçtiği belirtiliyor.

KISITLAMA GELİR Mİ?
Batman’daki tablo endişe uyandırırken, kurallara riayet eden birçok kesimden ise Batman için hafta sonu kısıtlamalarının uygulanma talebi yükseliyor. Bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar: “Şehirde sağlık sistemi çıkmaz bir durumda. Bölge Devlet Hastanesi’nde yatan hasta bölümünde yer yok, test yapmak isteyenler ise saatlerce kuyruklarda bekliyor. Tablo iç açıcı değil. Ayrıca kurallara riayet etmeyen ciddi bir topluluk da var. Batman’da vakaların yeniden düşüşe geçebilmesi için hafta sonu yasakları gibi önlemler değerlendirilmeli” diyorlar. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim