Kozluk ilçesinin 3000 nüfuslu Bekirhan belde Belediye Başkanı Fırat Karabulut, beldeyi ikiye ayıran karayolu güzergahına köklü çözüm bulunması için Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne seslendi; “Günde 500 öğrenci beldemizin karşı yakasına geçmek için yolu kullanıyor. Bu da bizim için büyük bir tehlike…”

“YOL, BEKİRHAN İÇİN BÜYÜK SORUN”

-Göreve geldiğiniz süre zarfında Belde de beklentilere cevap verebildiniz mi?

Üç bin nüfuslu Bekirhan’a 3.5 yıl önce göreve geldiğimizde öncelikli sorun su meselesiydi. Eski dinamoları değiştirerek su sorununu çözmeye çalışıyoruz. Yol çalışmaları yaptık ve bunun yüzde 80’inini bitirdik. Belde’den 2.5 kmuzaklıktaki Yapraklı mahallesinde de köprü yapımı için de beton dökerek start verdik.

-Bekirhan beldesi önemli bir yol güzergahında. Burada geçmişten günümüze trafik kazaların yaşanması üzerine Karayolları Bölge Müdürlüğü buraya alt geçit yaptı. Bu alt geçit ne durumda, faal mı?

Alt geçidi düzgün yapmadılar ve bu yüzden kullanılmıyor.  Yazın içi çöpten geçilmiyor, kışın ise sudan geçilmiyor. Tabiri caizse hayvanlar bile kullanmıyor orayı. Belde’ye ivedilikle üst geçit yapılması lazım. Günde ortalama 500 öğrenci bu karşıdan karşıya geçmek için yolu kullanıyor. Büyük bir tehlike söz konusu.

-Beldeyi ikiye ayıran uluslararası bir yol var ve bu yol için yapılan alt geçit çok mu kötü bir durumda?

Çok kötü yapmışlar.

-Alt geçit köprüsünün bu manzarasını Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ilettiniz mi?

Defalarca ilettik ama bir sonuç alamadık. Alt geçit dediğiniz geniş olacak. İnsanlar rahatça geçebilecek şekilde olmalı ama beldemize yapılan alt geçit çok dar ve hatalı yapılmış.

-Peki, Karayolları’ndan ne talep ediyorsunuz?

Üst geçit istiyoruz.

-Belediye’de kaç personel var ve emekçi personelle Belediye-İş sendikasının çabasıyla bir promosyon sözleşmesi imzalıyorsunuz. Çalışanların içerden alacakları var mı, bütçeniz kısıtlı olmasına rağmen emekçilere maaşları ve promosyon konusunda ciddi kolaylıklar sağlıyorsunuz. Buna ilişkin neler söyleyeceksiniz?

Çok şükür işçilerimizin maaşlarını ödeme noktasında bir sıkıntı yaşamıyoruz. Hiç bir personelimizin içerden alacağı bir para yok. Eski kadrolu 8-9 personelimizin önceki dönemlerden kalma ikramiyeleri var. Paramız artıkça pey der pey ödemesini de yapıyoruz.

-Kısıtlı bütçeyle beldeye birçok hizmet veriyorsunuz. 2022’de ne yaptınız? Bize bu yıl yaptıklarınızı anlatır mısınız?

40 Bin metrekare parke taşı döşedik. 2.5 Km’lik bir yolumuz var. Bunun da asfaltlama çalışmalarına haftaya başlıyoruz. Yine beldemize 80 bin TL tutarında bir köprü yaptık. Bütçemiz kısıtlı. Yine bir ambulans aldık ve sağlık alanında çalışmalarımız var.

-Bekirhan’da kaç mahalle var ve içme suyunda bir sıkıntı var mı?

5 Mahallemiz var ve içme suyunda bir sıkıntı yok. Beş semtimizle birlikte Kavakdibi ve Seyitler Köyüne de suyu biz veriyoruz.

-Bu sene genelde alt yapı sorunlarının çözümüne yönelik çalıştınız diyebilir miyiz?

Elbette. Altyapı, su ve kanalizasyon çalışmalarına ağırlık verdik. Beldemizde yeni yapılan evlerin yollarını da stabilize yapacağız.

-Kış mevsimi geliyor, bundan sonra asfalt asfalt bekliyor musunuz?

Hibe asfalt aldık.  Batman Valimiz sayın Ekrem Canalp’ı da inşallah beldemize davet edip asfalt talep edeceğiz.

-Belediye’nin araç filosu ne durumda?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan bir tane arasöz aldık. Yine araç filomuza bir kepçe kattık. Yine Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda traktör talep aldık ve parasını da ödedik. Yine Batman Belediyesi bize bir otobüs hibe etti. Kozluk trafik şube müdürlüğü onay verdi. Batman İl Trafik Müdürlüğü de onay verirse; Batman-Bekirhan arası günde iki sefer yapmayı planlıyoruz.

-Geçmişte bazı mahalleleriniz yangın tehlikesi atlattı. Özellikle hasat döneminde yangınlara  müdahale durumunuz nasıl?

Olası bir yangına arasöz ile müdahale edebiliyoruz. Çevre köylerden de yangın çıktığında; Batman Belediyesi buraya uzakta kaldığı için ilk müdahaleyi bizim arasöz yapıyor. Arasöz ile itfaiye görevini yapıyoruz.

-2023 hedefleriniz nelerdir, ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Allah nasip ederse; bütün beldenin üst yapısını bitirmeyi hedefliyorum. Alt yapıda bir sorun yok. Tüm yolları bitirmeyi düşünüyorum. Yine eski karakolun yerine güzel bir Millet Bahçesi yapmayı düşünüyorum. Sağlık Ocağının karşısında bir park yapmıştık ve onun dışında parkımız yok. Beldemize bir park kazandırdık. 2023 Yılında beldemize yaklaşık 30 dönüm civarında bir park daha kazandırmayı amaçlıyoruz. Yine bir kamyon ve itfaiye aracı almayı planlıyoruz.

-İstihdama yönelik küçük esnafa desteğiniz oluyor mu?

Beldemizde 3 tekstil atölyesi var ve burada yaklaşık 500 kişi çalışıyor. Bu atölyelere su veriyoruz. Çöp atıklarını topluyoruz. Bu atölyelere her türlü desteği de veriyoruz.

-Gençlere yönelik bir çalışmanız oldu mu?

Şuan gençlere bir halı saha yapıyoruz. Temelini attık. En yakın zamanda gençlerimizin hizmetine  sunacağız.

Editör: TE Bilişim