**Batman’da Kızılay Kan Şubesi’nin açılışına katılan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, ülke genelinde pandemi ve Ramazan ayı nedeniyle kan bağışında ciddi düşüş yaşandığına dikkat çekti. Genel Başkan Kınık; “Kan ihtiyaçlarımız alarm veriyor” dedi.

KAN MERKEZİ AÇILDI
Kızılay Batman Kan Merkezi, BATSO binası altında hizmete girdi. Merkezin açılışına Vali Hulusi Şahin, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek ve bazı kurum müdürleri katıldı. Merkezin açılışında kan bağışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kerem Kınık; “Batman Sanayi ve Ticaret Odası ve Batman Valiliği’nin desteğiyle hayata geçen merkezimizde hem kan hem de plazma bağışlarımızı alabileceğiz. Nezih, güzel bir merkez oldu.  Bölgemizde kan ve plazma ihtiyacını karşılamak için merkezleri çoğaltıyoruz. Kan sürekli bir ihtiyaç, bu ihtiyaç pandemi etkisinde olan ülkemizde daha fazla hissediliyor. Bu çerçevede Ramazan ayının ve pandeminin etkisiyle azalan kan ihtiyaçlarımız alarm veriliyor. Ulusal kan stoklarımızın da asgari seviyesinin altında düşmemesi için vatandaşlarımıza çağrı yapıyoruz” dedi.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU
Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, korona hastaları için plazma ve talasemi ile lösemi kardeşlerinin ise aferez kanına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Genel Başkan Kınık, şöyle devam etti; “Ramazan ayı boyunca da düzenlenmiş iftar saatlerimize uygun bir şekilde vatandaşlarımız kan bağışlayabilirler. Kan bağışı için (kan.org) web sitemiz var. Bu sitemizden ve mobil bağış uygulamalarımızdan randevu alınabilir. Türkiye’nin 300 noktasında kendilerine en yakın lokasyonu seçerek kan bağışında bulunabilirler. Pandemi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamaları bulunuyor ama kan bağışçıları bu kısıtlamalardan muaf. Almış oldukları randevuyu güvenlik güçlerine gösterdiklerinde kan bağışı merkezine ulaşabilirler. Diğer taraftan da plazma ve aferez bağışları çok önemli.  Sürekli kan alması gereken talasemi hastalarımız ve losemili yavrularımız var. Bunları ihmal etmememiz gerekiyor. Kök hücre bağışları devam etmemiz gerekiyor. Kan bağışı sadece insandan insana yapılar bir bağış, dolayısıyla bir insanın şifası için diğerinin elini tutması gerekiyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim