*Son günlerde kent merkezi yerli ve Suriyeli dilencilerin istilasına uğradı. İnsanların vicdanlarını sömüren dilenciler çocukları kullanıyor.

KALDIRIMLARDA DUYGU SÖMÜRÜSÜ
Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, tuz-buz olan tartı aletleriyle kaldırımlarda bekleyen çocuklara harçlık verilmemesi uyarısında bulundu. Daha önce de kentin işlek güzergahlarında kaldırımlarda kırık-dökük tartı aletleri önünde bekleyen çocukları tespit ettiklerini belirten Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, “Ne yazık ki bu işi duygu sömürüsü haline getiren bir grup çocuğu tespit ettik. Vatandaşları bilgilendirmek için de broşür dağıttık. Vatandaşların kaldırımlarda bekleyen bu çocuklara harçlık vermemesini istiyoruz. Dilenciler çocukları da kullanıyor” dedi.

“YOĞUN GÜZERGAHLARI İZLEMEYE ALDIK”
Emniyet Müdürü Köroğlu şöyle devam etti; “Tartı aletlerinin yanı sıra bisikletle üç tekerlekli bisiklet araçlarında çocukları dolaştıran dilencilere de yönelik denetimlere başladık. Kent merkezindeki yoğun güzergahları izlemeye aldık.” Batman kent merkezinde yerli dilencilerin yanı sıra Suriyeli dilenciler de vicdan sömürüsü avında. Ana cadde ve ışıklar başta olmak üzere duran trafikte yerini alan dilenciler, araç sürücülerinden para istiyor. Özellikle çocukları kullanan dilenciler ‘aç’ olduklarını belirterek, duygu sömürü yapıyor. Esnaf ile yayalardan para isteyen dilenci çocuklar, trafikte de risk oluşturuyor. (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim