KADIN KOLLARINDA ‘AKSOY’ DÖNEMİ
Ak Parti Kadın Kollarının 6. Olağan kongresi, Kültür İl Müdürlüğünde pandemi kurallarına göre yapıldı. Kongre İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunması ile başladı. Kongreye AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi Ümmül Gülsüm Ümütlü ve Genel merkez MKYK üyesi Elif Gülsüm Yılmaz katıldı.

Tek liste ile gidilen seçimde Seval Aksoy, Kadın Kolları Başkanlığına seçildi. Kongrede konuşan İl Başkanı Gür: “Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını dinledik. Tabi o konuşmada birkaç hanımefendiden bahsetti. Tarihten Hayme Ana’dan, Nene Hatun’dan ve Nezahat Onbaşı’ndan bahsetti.  Bende bu dönemin yiğit bir evladını doğuran ve zulme karşı dik duran Tenzile Ana’dan bahsetmek istiyorum. Allah ona gani gani rahmet etsin. Öyle bir evladı bize kazandırdığı için Allah ondan razı olsun. Kadın siyasetin öznesidir deniliyor. Bence yaşamın ta kendisidir. 2002 öncesinde Ayşelerimiz, Fatmalarımız ve Haticelerimiz hor görülürken, sadece evine kapansın denilirken ve kamusal alanda başörtüsü takmasın sadece evinde taksın denilirken işte Tenzile anamızın yiğit evladı liderimizin Recep Tayyip Erdoğan ‘dur’ dedi.

ÖZDEMİR; “HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
Daha sonra partililere hitap eden Milletvekili Özdemir ise şunları söyledi; “Seval başkanım demin kürsüdeyken aklıma bir şey geldi. 2009 seçimlerinde o ve onun gibi cengaver kadınlar İpragaz mahallesinde HDP’nin hışmına uğradılar. 2014 seçimlerinde Kültür mahallesinde yine Seval başkanım saldırıya uğradı. Bu yüzden Seval başkanıma bu makam çok yakışıyor. Bu davanın Seval kardeşim nezdinde emeği ve tırnağı ile çalışan kadınlara ihtiyacı var. Aynı şekilde erkeklere de ihtiyaç var. Çünkü bu hareket bir aile ve insanlık hareketidir. Hep birlikte cadde cadde, ev ev hareketimizin lideri olan Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yolda ve hedefe doğru hep birlikte yürüyeceğiz. Kadın ve erkek hiçbir zaman rakip değildir. Bizler birbirinin tamamlayıcısıdır. Kadın kollarımızın her seçimde üstlendiği vazifeyi en iyi şekilde yerine getirdiğine şahidiz. Tüm seçimlerde kadın kollarımızın etkisini inkar edemeyiz. Kadınlar bu davanın sürükleyici gücüdür.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim