**Batman’da geçtiğimiz haftalarda art arda yaşanan iki kadın cinayeti, Düşünce ve İnanç Kadın Platformu ve 7 STK’nın kadın komisyonlarınca kınandı. Basın açıklamasını okuyan KADEM Temsilcisi avukat Adile Gürbüz: “Kadına, erkeğe, çocuğa ve yaşlıya değer veren şehrimizde cinayet ve şiddet olaylarının son bulmasını diliyoruz” dedi.

“DAVALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Batman kent merkezinde iki haftada meydana gelen iki kadın cinayeti vakasını Batman’daki kadın dernekleri protesto etti. Dün Atatürk Parkı önünde bir araya gelen Düşünce ve İnanç Kadın Platformu üyeleri ve aralarında KADEM, İHH, Ensar, Batman İle Elele, Diyanet-Sen, Aile-Der ve Özgür-Der Kadın komisyonu üyelerinin bulunduğu STK’lar, ortak açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan KADEM Batman Temsilcisi avukat Adile Gürbüz: “Eşleri tarafından saldırıya uğrayan Cahide İnan ve Kübra Oğur yaşamını kaybetti. Kurban Bayramını taziyelerin derin üzüntüsüyle geçirdiğimiz bu saldırıları lanetliyoruz. Yaşam hakkının kutsallığı yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de yer almıştır” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”
Gürbüz, açıklamanın son bölümünde şunları söyledi: “Kadına, erkeğe, çocuğa ve yaşlıya değer veren şehrimizde cinayet ve şiddet olaylarının son bulmasını diliyoruz. Batman halkı dini, örf ve adetleriyle maneviyatını kaybetmemiş örnek bir şehirdir. Değerli Batmanlı hemşerilerimizden, kanaat önderlerimizden, imamlarımızdan, kamu kurumlarından, sivil toplum örgütlerinden kadın cinayetlerine, aile içi şiddete karşı daha çok mücadele etmeleri için desteklerini istiyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim