**Kamu hastanelerinde 1 Temmuz’da son bulacak ‘istifa kısıtlaması’ öncesi Batman’daki kamu hastanelerinde de birçok doktorun istifa dilekçesi verdiği öğrenildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tek Çocuk Nöroloji doktorunun da istifasını yönetime sunması hastaları kara kara düşündürüyor

DOKTORLAR KAMUDAN AYRILIYOR
Sağlık Bakanlığı’nın kamudaki sağlık çalışanlarına uyguladığı ‘istifa kısıtlaması’ 1 Temmuz’da sona eriyor. Kısıtlamanın sona ereceğinin açıklanmasının ardından Batman’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki doktorlar başta olmak üzere bazı kamu hastanelerinde 15 civarında doktorun istifa dilekçesini yönetime sunduğu öğrenildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tek Çocuk Nöroloji doktoru, bazı kardiyologlar, ortopedi uzmanı ve ürologun da istifasını hastane yönetimine sunması dikkat çekti.

TEK DOKTOR KAMUDAN AYRILIYOR
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tek Çocuk Nöroloji Doktoru da geçen hafta içerisinde istifa dilekçesini yönetime sundu. Batman’ın yanı sıra bölge illerindeki çocuk hastalara hizmet veren doktorun görevden ayrılması hastaları ve yakınlarını zor durumda bırakacak. Yaklaşık 3 yıldır Batman’da görev yapan tek Çocuk Nöroloji uzmanının, Batman’da özel bir hastanede görev yapacağı öğrenildi. İstifa haberini duyan bazı hasta yakınları ise; “Çocuk Nöroloji uzmanı bölge illerinde neredeyse yok denecek kadar az. Eğer özel hastanede hizmet verilecekse bunun maliyetini birçok aile karşılayamayacak. Çocuklarımızla başka illere yapılacak sevklerle perişan hale geleceğiz” dediler. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim