** Erken seçimlere 33 gün kala kesin milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verildi. Ak Parti’de günler öncesinden açıklanan listede değişiklik olmazken, HDP’nin Batman listesinde ikinci kez yapılan değişiklikle Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan 2. sıradan, Avukat Kadir Tunç ise 4. sıradan aday gösterildi.

 

ATALAN, MARDİN LİSTESİNDE
Siyasi partiler, 1 Kasım 2015 seçimlerinde yapılacak seçimler için kesin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na verdi. HDP Batman Milletvekili aday listesi son saatlerde şekillendi. 7 Haziran seçimlerinde Batman’dan 3 milletvekili çıkaran HDP, bu kez listede değişikliğe gitti. Komşu il Mardin’den Milletvekili Mehmet Ali Aslan Batman, Batman Milletvekili Ali Atalan ise Mardin listesinde yer aldı. HDP’nin değişen listesi şöyle: “1. Sıra Ayşe Acar Başaran, 2. Sıra Mehmet Ali Aslan, 3. Sıra Saadet Becerikli, 4. Sıra Kadir Tunç.”

 

DİĞER PARTİLERDE LİSTELER AYNI
Ak Parti Batman’da daha önce açıkladığı listelerde değişikliğe gitmedi. Ak Parti’nin, YSK’ya sunduğu Batman listesi ise şöyle: “1. Sıra Ataullah Hamidi, 2. Sıra Ziver Özdemir, 3. Sıra Murat Çiçek, 4. Sıra Adile Gürbüz.” CHP, Saadet ve diğer partiler de Batman listesinde de herhangi bir değişikliğe gitmedi.

 

Editör: TE Bilişim