TÜPRAŞ Petrol Rafinerilerinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmenin ilk oturumunda 42 maddenin geçtiğini belirten Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, “Petrol fiyatları artıyor. Ciroları yüksek olan petrol şirketleri de petrol emekçilerinin taleplerini karşılamalıdır. Petrol şirketleriyle iş barışını sağlayacak bir sözleşme imzalamak istiyoruz” dedi.

İLK OTURUMDA 42 MADDE GEÇTİ
Batman TÜPRAŞ Rafinerisi’ndeki işçileri de kapsayan rafinerilerdeki toplu iş sözleşmelerinin ilk oturumda 42 madde geçerken, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, toplu sözleşme sürecinde önemli mesajlar verdi. Toplu sözleşmeyi kısa sürede toparlamayı hedeflediklerini söyleyen Akyüz; “İşverenle bir birimizi anlayarak, her şeyden önce iş barışını sağlayacak bir sözleşmeden yanayız. Brent petrol varilinin artışa geçtiği bir süreçte petrol emekçilerin talepleri de bu sözleşmede karşılanmalıdır. Bir önceki toplu sözleşmede mağdur edilen mağdur edilen ve istediğini alamayan TÜPRAŞ işçisinin yüzünü güldürecek bir sözleşme imzalamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“İŞ GÜVENLİĞİ OLMAZSA OLMAZIMIZ”
TPIC’teki iş kazalarına da değinen Genel Başkan Akyüz, şöyle devam etti: “Bu iş kolunda çoğunluğu elde ettik. Yetkili sendikayız ama çoğunluğu aldığımız halde işveren itirazda bulundu. Konu yargıda. Bu iş kolunda örgütlülüğümüz gerçekleşti. Yargının vereceği karardan sonra işçi sağlığı ve güvenliğini maddeleştirip konunun üzerine gideceğiz. TPIC’te iş kazalarının önlenmesine yönelik de uyarılarımız oldu. Bu süreçte petrol sektöründe ciroları yüksek şirketlerin de artık emekçinin taleplerini yerine getirmesini istiyoruz. Ayrıca TPAO’da ikinci dönemde maaşlarının artırılmasına da yönelik girişimlerimiz sürüyor.”

Editör: TE Bilişim