**Kısa adı Sağlık-Sen olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Metin Memiş, Batman İl Divan toplantısında üyelerinin sorunlarına değindi. Genel Başkan  Memiş; “Üyelerimizin özlük hakları konusunda çok ciddi mağduriyetleri yok. Sağlıkçıların yaşamlarından endişe etmeleri bizi de endişelendiriyor” dedi. 

“ÇALIŞANLARIN ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN”
Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ve İl Başkanı Zahir Seven’in de katıldığı İl Divan toplantısında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, üyelerinin sorunlarını masaya yatırdı. Türkiye Petrolleri Kristal Park’taki İl Divan toplantısına Sağlık-Sen’e yakın bazı sendika temsilcileri de katıldı. Üyelerine seslenen Genel Başkan Memiş; “Öncelikle Sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınıyoruz. Bu olayların önlenmesine yönelik Bakanlıkla irtibat halindeyiz. Şiddeti uygulayanlara yönelik tutukluluk yasasının çıkması için üzerimize düşeni yaptık. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti anlamakta güçlük çekiyoruz. Sağlıkçıların yaşamlarından endişe etmeleri bizi de endişelendiriyor. Savaşta bile dokunulmayan sağlık çalışanların üzerinden lütfen elinizi çekin. Sağlık çalışanların üzerinden prim yapmayın” diye konuştu. 
SAĞLIK-SEN ÇALIŞANLARINI DİNLEDİ
Yaklaşık iki saat süren İl Divan toplantısında Sağlık-Sen çalışanlarının sorunlarını masaya yatıran Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Üyelerimizin özlük hakları konusunda ciddi mağduriyetleri yok. Fakat bir takım diploma ve lisans programları talepleri var. Hangi hakları kazandığımızı ve hangilerini kaybettiğimizi paylaşmak için aranızdayız. Önümüzdeki yılın Mayıs’ına kadar yol haritamızı belirleyeceğiz.”

“SENDİKACILIK, FEDEKARLIK GEREKTİRİR”

Divan toplantısında söz alan Sağlık-Sen Batman İl Başkanı Zahir Seven, sendikacılığın fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “Cebimize giren bir kuruş yok. Amacımız üyelerimizin sorunlarını çözmeye yöneliktir. Toplumun huzuru bir yerde bizim huzurumuzdur. İl Divan toplantımızda aramızda olan Genel Başkanımız ve diğer konuklarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.” (Bahar Çakar-Hüseyin Hasan Çelebioğlu)
Editör: TE Bilişim