**Özelleştirme İdaresi, Batman ve ilçelerindeki Tekel’e ait taşınmazların ihalesini gerçekleştiremedi. 3 Kez ihaleye verilen taşınmazlara çözüm bulmaya çalışan Özelleştirme İdaresi, farklı formül arayışında.

FİRMALAR ARASINDA ANLAŞMAZLIK

Batman, Kozluk, Sason ve Bekirhan beldesindeki Tekel’e ait taşınmazların satışını gerçekleştiremeyen Özelleştirme İdaresi, şimdi de hangarların da aralarında bulunduğu gayrimenkullere çözüm arıyor. Geçen hafta Ankara’da yapılan ihaleye katılan tekstilciler ile bir firma arasında çıkan anlaşmazlık ihalenin iptal olmasına neden olmuştu. 8.5 Milyon TL’lik açık arttırma teklifi 18 Milyon TL’ye çıkınca, ihaleye talipli firmalar arasında tartışma yaşanmıştı. Özelleştirme İdaresi yetkilileri Batman ve ilçelerindeki taşınmazların ihalesini iptal ettirmek zorunda kalmıştı.

TEKSTİLCİLER; “ÖNCELİK BİZİM” DİYOR

Yaklaşık 6 yıldır Tekel’e ait hangarları onarıp tekstil atölyesine dönüştüren firma sahipleri, Özelleştirme İdaresi’nin önceliğin kendilerine verilmesini gerektiğini ifade ettiler. Batman tekstil kentteki firma temsilcileri şöyle konuştular; “Gerek dönemin Valileri gerekse de Maliye Eski Bakanı olan Başbakan Yardımcısı sayın Mehmet Şimşek, yatırım yapan bizlere ihalede öncelik verileceğine dair vaatte bulunmuşlardı. Maalesef her ihaleye gittiğimizde yatırım yapmayan firmalarla eşit düzeyde tutulduk. Milyonlarca TL’lik yatırımlarımızın karşılığı bu mu olacak? Özelleştirme İdaresi’nden anlayış bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim