Batman’ın Petrol Mahallesinde hayırsever işadamı merhum Necat Nasıroğlu’nun temelini attığı FERNAS Ortaokulu binasının açılışına yöneticiler eksiksiz katıldı. Hüzün ve sevincin bir arada olduğu açılışta merhum Necat Nasıroğlu’nun eşi Azize ve kızı Hatice Nasıroğlu gözyaşlarını tutamadı.

“BURADAN MEHMET ŞİMŞEK’LER ÇIKACAK”
2018-2019 Eğitim-öğretim yılının açılışıyla birlikte eğitime ‘merhaba’ diyen FERNAS ortaokulunun açılışında duygulu anlar yaşandı. Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ziver Özdemir, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, merhum işadamı Necat Nasıroğlu’nun eşi Azize Nasıroğlu, kızı Hatice Nasıroğlu ve Fernas yönetim kurulu üyesi Ferhat Nasıroğlu, il yöneticileri, eski Jandarma Bölge komutanı Vahdettin Bereceli ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. Törende konuşan FERNAS yönetim kurulu üyesi Ferhat Nasıroğlu: “Bizler Fernas grubu olarak, böyle güzel bir eseri şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok sevinçliyiz. Rahmetli babam eğitime çok önem veriyordu. Okuyamamanın verdiği sıkıntıdan dolayı bizleri de bizden sonraki nesilin de okuyup çalışmasını çok arzuluyordu. Dolayısıyla bizler de FERNAS grubu olarak böyle değerli eserleri yapmak ve bundan sonra da devam etmeyi inşallah arzuluyoruz. Burada okuyacak öğrencilerimiz inanıyorum ki gelecekte iş insanları, bürokrat, Vali ve Milletvekili olacak. Nice Mehmet Şimşek’ler, nice Aziz Sancar’lar ve bilim adamları bu eğitim yuvasında yetişecek” dedi.

ÖZDEMİR, TEBRİK ETTİ
Açılışa konuşan AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir ise yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. ‘Öğretmenlere ve öğrencilere başarılar diliyorum’ diyen Milletvekili Özdemir, şöyle devam etti: “Batman’da hasret kaldığımız aslında hepimizin içinden belki Batmanlı bir işadamı olarak kalan ama gerçekleştiremediğimiz çok güzel meziyeti bu hayırlı işleri rabbim Hacı Necat Nasıroğlu şahsında ve ailesine nasip etti. Onları tebrik ediyorum. Rabbim memlekette sayıları artırsın.”

“ARDAHAN VALİSİYKEN BENİ ZİYARET ETMİŞTİ”
Eğitime verdiği önemle bilinen Vali Ahmet Deniz ise hüzünlü bir açılış yaptıklarını ifade etti.  Vali Deniz: “Gönül istiyordu ki Necat amcamız da aramızda olsaydı. Necat amca, Ardahan valisiyken beni ziyarete gelmişti. Biliyorsunuz, Fernas gurubu Türkiye’nin en büyük projesi Tanap’ın yüklenici firmasıydı. Necat amcayı o zaman tanımıştım. Gerçekten sevecenliğine, gönül insanlığına o zaman çok imrenmiştim. Batman Valiliğine atandık daha sonra Necat amcayı daha yakından tanıdık. Yaptığı buradaki hayır işleri, eğitime diğer alanlara yaptığı okullar, vakıf ve birçok öğrenciye verdiği destek ortada” dedi.

“OKUL TALEBİMİZE ‘HAYIR’ DEMEDİ”
Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir okul ihtiyacı olduğunda kendisini ziyaret etmiştim, ‘Necat amca bir okula ihtiyacımız var.’ Asılında devletimiz çok şey yapıyor ama bir hayırsever olarak dediğimiz zaman ‘Sayın Valim ne demek, siz buraya gelmişsiniz, bizden okul istiyorsunuz. Ben okumanın zorluğunu yaşadım. Yapılması gereken ne varsa yaparız, emriniz olur.’ Rabbim ondan razı olsun.” Daha sonra Vali Ahmet Deniz, katkılarından dolayı Ferhat Nasıroğlu ve Muzaffer Nasıroğlu adına Hatice Nasıroğlu’na teşekkür belgesi verdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim