** İzleme-Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere Batman’da STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Avşar: “Projemizin hedefi, vatandaş odaklı hizmet seferberliğidir. Bu anlamda sunulan hizmette memnuniyeti artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

BAKANLIK, MEMNUNİYETİ ARAŞTIRIYOR
Kısa adı İZDES olan İzleme-Değerlendirme Sistemi projesi kapsamında Batman’da bulunan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Avşar ve beraberindeki heyet, Valilik toplantı salonunda muhtarlar, STK temsilcileri ve Okul Aile Birliği Başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Müsteşar Yardımcısı Ahmet Avşar: “İçişleri Bakanlığı heyeti olarak Batman’dayız. Konu üzerinde aileleri evinde ziyaret ederek Bakanlığımızın sunmuş olduğu hizmetler ile ilgili görüşlerini düşüncelerini yerinde tespit etmeye çalıştık. İzleme ve Değerlendirme projesinin amacı da budur. Birinci aşamasında kamu kurumlarımızda, personelimizde derinlemesine mülakatlarla, ayrıntılı sorunlarla eksik ve güçlü yönlerimizi tespit etmeye çalıştık. Durum tespiti yapıldı” dedi.

“VATANDAŞ ODAKLI HİZMET SEFERBERLİĞİ”
Kamu hizmetlerindeki memnuniyetinin artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Avşar, şöyle devam etti: “Projenin ikinci aşamasında STK temsilcilerine, vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, Okul Aile Birlik temsilcilerine, Bakanlığımızın sunduğu kamu hizmeti durumunu tespit etmeye ve nasıl daha iyi hale getirebiliriz onu araştırmaya çalışıyoruz. Bu projemizin üst başlığı ‘vatandaş odaklı hizmet seferberliği’dir. Geldiğimiz kamu anlayışı çerçevesinde sivil toplum ve vatandaşlardan kopuk bir hizmet anlayışının yürütülmesi mümkün değil. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan raporlar değerlendirilerek analiz yapılacak. Mevzuat noktasında hangi eksiklerimiz varsa gidermek için gerekli çalışmalar yapılarak, vatandaş memnuiyetinin arttırılması sağlanacak. Şu anda kendi kamu hizmetimizin kapasitesini ölçmeye çalışıyoruz, hem de vatandaşın memnuniyet düzeyini ölçmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız bir tespit çalışmasıdır. Memnuniyeti arttırmaya yönelik çalışmalar temel hedefimizdir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim