**Batman-Hasankeyf karayolu üzerinde 25 Milyon TL’ye mal olan ve Güneydoğu’nun ilk kendi enerjisini üreten Besi Et Üretim Tesisi hizmete girdi. Açılışa katılan Vali Ekrem Canalp; “Böylesi entegre tesislere ihtiyacımız var” dedi.

25 MİLYON TL’YE MAL OLDU
Güneydoğu’nun ilk akıllı besi tesisi, 8500 metrekarelik alan üzerinde Hasankeyf karayolu üzerinde hizmete girdi. Tesisin açılışına Vali Ekrem Canalp, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, İl Müftüsü Nihat Kök, Genel Sekreter Abdulkadir Özer, ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu ve kalabalık topluluk katıldı. Açılış sonrası açıklamada bulunan tesis Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Tunç; “Tesisimiz Güneydoğu’daki ilk akıllı besi tesisidir. Tesiste ilk etapta 300 büyükbaş hayvan yer alıyor” dedi.

“BU YATIRIMA GİRMEMEMİZ SÖYLENDİ AMA…”
Tunç, şöyle devam etti; “Bu yatırıma girmemiz söylendi ama bildiğimizi yaptık. Ülkemizin böyle tesislere ihtiyacı olduğunu biliyorduk ve yatırımdan geri adım atmadık. Herkes kaçarken biz bu yatırımda kararlıydık. Tesisimizde ilk etapta 15 kişiye istihdam sağlıyoruz. Önümüzdeki süreçte et ihracatına da başlayacağız” dedi. Daha sonra tesisi gezen Vali Ekrem Canalp ise yatırımcıları tebrik ederek; “Bu şekildeki entegre tesislere ihtiyacımız var. Bu güzel tesis umarım ilerleyen süreçte yenilerini de beraberinde getirecektir. Batman’a hayırlı olsun” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim