*Batman’ın kırsalında dört gözle ilkbahar beklenilirken, kar yağışı vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. Kar yağışının yolları kapattığı kırsal kesimde Özel İdare karla mücadele ekipleri, üç gündür kar mesaisinde.

KAR YAĞIŞI YOLLARI KAPATTI
Batman’ın kırsalında son 3 günde yağan kar, kış mevsimindeki yağış dönemini solladı. İlkbaharı dört gözle bekleyen vatandaşlar, kar yağışının yolları kapatmasına şaşırdı. Kırsalda oturanlar hazırlıksız yakalandı. Dondurucu hava ve tipiyle karşılaşan Sason ilçesinin Sarıyayla, Çakırpınar ve Bayramlar köy sakinleri; “Baharı beklerken hava şartları birden kötüleşti. Kara kış geri geldi” dediler. Özel İdare Karla Mücadele ekipleri, 350 Km’lik yolun 150 kilometresini kardan temizledi. Kalan 200 kilometrelik bölümün temizlenmesi için de ‘kar’la mesainin devam ettiğini belirten yetkilileri; “Sason’da kapalı olan Çakırpınar, Sarıyayla, İncesu ve Aykonak köy yolları ulaşıma kapalı” diye konuştular.

KARLA MÜCADELE EKİPLERİ YOLLARDA
Batman Özel İdare Genel Sekreterliği karla mücadele ekipleri, yolların açılması için adeta seferberlik ilan etti. Kozluk ilçesinin Gümüşörgü grup köy yolunun da aralarında bulunduğu ve yer yer 30 santimi bulan kar’ın kapattığı yaklaşık 150 kilometreyi bulan yolun kar’dan temizlendiğini belirten Özel İdare Genel Sekreterliği yetiklileri, şunları kaydettiler: “Dereköy, Geçitaltı, Beşkonak ve Armutlu yolları tamamen ulaşıma açıldı. Son üç gündür yağan yağış, kış mevsiminin etkili dönemiydi.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim