*Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hıfzullah Akdaş, Batman ovasında yetişen fıstığın kilosunun 65-70 Tl arasında değiştiğini belirtti ve ekledi; “Yörede rekolte çok düşük, Batman genelinde rekolte beklentinin çok altında.”

FISTIKTA HASAT ZAMANI
Son yıllarda Batman ovasında yetişen Siirt fıstığının hasadına başlandı. Batman’ın Yenipınar (Keverzo) köyü başta olmak üzere çevredeki köy ve mezralardaki fıstık bahçelerinde ağaçlara merdivenle çıkarak kızarmış fıstıkları toplayan çiftçiler ilginç görüntüler oluşturuyor. Fıstık üretiminde Batman, Türkiye’de ilk 5’te yer alan illerden biri. 100 bin dekar alanda üretimin yapıldığı Batman Ovası’nda geçen yıl 12 bin ton ürün elde edilmişti.

“FİYAT İYİ, ÜRETİM DÜŞÜK”
Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hıfzullah Akdaş, fıstık üretiminin hasadının başladığını belirterek, “Fıstıkta bu yıl kuraklık olmasına rağmen fiyatlar iyidir. Yöremizde yetişen ve kavlak denilen fıstığın kilosu 65-70 lira arasında değişiyor. Rekolte çok düşük, Batman genelinde rekolte beklentinin çok altında. Önümüzdeki yılın karagözünde de sıkıntı var, seneye de fıstık az olur. Diğer ürünlerde olduğu gibi yeteri kadar yağış olmadığı için fıstıkta rekolte de düşecek” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim