*Günde 37 Bin 500 varil petrol üretiminin yapıldığı TPAO Batman Bölgesi’nin sahalarında üretim artmaya devam ederken, gözler şimdi de Güney Yıldızı ile TPIC’ın sondajını yaptığı yeni kuyulara çevrildi.

**Batman-Diyarbakır il sınırındaki Güney Yıldızı petrol kuyusunda 2900 metrede, TPIC’ın ise Akoba-1 kuyusunda ise 2400 metre derinliğinde petrole rastlanıldı. Umut veren iki kuyuda da test çalışmaları sürüyor.

SINIRDA UMUT VEREN KUYULAR
Batman-Diyarbakır il sınırında TPIC ile Güney Yıldızı petrol şirketlerinin açtığı yeni kuyular umut veriyor. Çalık Grubu’nun ruhsat aldığı Çöltepe ile Salat köyü yakınlarında 2.5 ay önce petrol kuyusunda sondaj çalışmalarına başlayan Güney Yıldızı petrol şirketi, 2900 metre derinliğinde petrol emaresine ulaştı. Kuyuda test çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Geçen ay ise TPIC’in Batman-Diyarbakır il sınırındaki Kocalar köyü yakınında açtığı Akoba-1 kuyusunda da 2400 metre derinlikte petrole rastlanılırken, kuyuda test çalışmalarının ise sürdüğü gelen haberler arasında.

12 MİLYON 121 BİN VARİL PETROL ÜRETİMİ
Batman Valiliği İl Koordinasyon Kurulu’nun geçen ay ki toplantısında TPAO Bölge Müdürlüğü’nün, 2020 yılında 12 Milyon 121 Bin varil petrol üretimi gerçekleştirdiği açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Çağdaş WebTV’ye konuşan Vali Hulusi Şahin de petrol üretiminde son yılların rekorunun kırıldığına dikkat çekmişti. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü 1947 yılından bu yana Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta 445 Milyon 843 bin 753 varil ham petrolü gün yüzüne çıkardı. (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim