**Batman 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren davanın sonuçlanmasını dört gözle bekleyen Kuşçukuru (Kelhok) köyü sahiplerinden Salih Baran ve beraberindeki beş kişilik heyet, arazi ve evlerin keşfi için bilirkişi heyetiyle köye çıkarma yaptı.

“DURUŞMAYI BEKLİYORUZ”
30 Yılı aşkındır yerleştikleri Almanya’da emanet bıraktıkları köylerinin işgal edilmesi üzerine Batman 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2012 yılından beri dava açan Kuşçukuru (Kelhok) köyü sahiplerinin gözü; 15 Nisan 2015 tarihinde yapılacak duruşmaya çevrildi. Almanya’da yaşadıkları halde topraklarından kopmadıklarını belirten köy sahiplerinden Salih Baran, Hikmet Erkiş, Hüseyin Ulucan, Cemil Toku, Celal Erkiş ve Ziver Erkiş, mahkemenin bilirkişi heyetiyle birlikte dün Kuşçukuru köyünde keşif çalışmalarını izledi. Davanın sonuçlanmasını beklediklerini ifade eden Salih Baran; “Köydeki ev ve arazinin keşif çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz. Şimdi gözümüz 15 Nisan’daki duruşmada” dedi. 

 


“KÖYÜMÜZE DÖNMEK İSTİYORUZ”
Köyde inşaat, kadastro ve ziraat bilirkişisi eşliğinde keşif çalışmalarının yapılmasını bekleyen Kelhoklu köylülerden Salih Baran, Hikmet Erkiş, Hüseyin Ulucan, Cemil Toku, Celal Erkiş ve Ziver Erkiş, şöyle konuştular; “Yargıtay’ın köyümüzle ilgili kararı daha önce kesinleşmişti. 15 Nisan’daki duruşmanın sonuçlanmasıyla artık bir an önce köyümüze dönmek istiyoruz. Adımıza olan tapulu araziler yıllardır başkaları tarafından sürülüyor. Yıllar önce emanet bıraktığımız köyümüze dönüp arazilerimizi işlemek istiyoruz. Herkesin gözü bu davanın bir an önce sonuçlanmasıdır.”

Editör: TE Bilişim