*Batman’ın yeni imar alanı olarak belirlenen Akça (Tilmiz) köyü ile çevresindeki arsalar yeni yapılaşmanın merkezine doğru gidiyor. Arsa dönümü 300 bin TL’den alıcı buluyor.

İMAR VE TOPLULAŞTIRMA
TAMAMLANINCA
Yeni imar alanı olarak belirlenen Batman-Hasankeyf karayolu güzergahındaki Akça (Tilmiz) köyü ile çevresi, petrol kentinin modern semti olmaya aday. Toplulaştırma çalışmalarının tamamlandığı Akça köyüne ait arazi bedelleri her gün prim yapıyor. Özellikle Batman-Hasankeyf karayoluna yakın arazinin bir dönümü 300 bin TL’ye kadar yükseldi. 18. madde ile toplulaşma çalışmalarının tamamlandığı Akça köyü ve çevresinde bazı yatırımcılar, hazırladıkları projeleri yeni yılın başında hayata geçirmek için kolları sıvadı.

10 KAT+ZEMİN İZNİ
Yeni imar alanı olarak tespit edilen ve Binatlı (Bıleyder) köy sınırına kadar olan bölgede daha çok kara yoluna yakın araziler değer kazandı. 10+ zemin kat ruhsatının verildiği Akça köyündeki eski kerpiç yapılar da kıymetlendi. Yap-sat ve bazı emlakçılar, son aylarda arsa satışında en çok talebin Akça köyü ile karayoluna yakın yerlere olduğunu söylediler. 10 kat + zemin izninin verildiği Batman-Hasankeyf karayolu çevresindeki arsalara, bazı yatırımcıların dinlenme tesisi ile yeni plaza projeleri hazırladıkları belirtildi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim