SOSYAL MEDYAYA İNCELEME
Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, korona virüs salgınına karşı önlemleri masaya yatırdı. Valilik konferans salonunda yapılan toplantıya ilçe kaymakamları, Belediye Başkanları ve il yöneticileri katıldı. Toplantı öncesi basına bilgi veren Vali Şahin: “Pandemi olarak kabul edilen korona virüs tedbirlerini masaya yatıracağız. Maalesef Batman’da bir şeytani dürtüyle oluşan bir sosyal medyayla karşı karşıyayız. Valimizin logosunu da alıp tweet hesabına aktaranlara karşı savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet Başsavcılığımız adli soruşturmayı başlattı. Başka şehirler acaba bizler kadar bu fitne işlerle uğraşıyorlar mı bilemiyorum?” dedi.

“VATANDAŞIN YAPMASI GEREKENLER VAR”
Vali Şahin şöyle devam etti: “Korona virüs salgınına karşı vatandaşın üzerinde durması gereken hususlar var. Önceki akşam düğüne gittim, düğün çok kalabalıktı. Bu riskli bir durumdur. Galatasaray-Beşiktaş maçı için cafe ve kahveler tıklım tıklımdı. Diğer cafe ve lokantalar da öyle. Bu normal bir şey değil. Kişisel olarak yapmamız gereken tedbirleri almalıyız. Zorunlu olmadıkça evden çıkmamalıyız. Eğitime tatil verildi ama kar tatili varmış gibi herkes dışarıda. Taziyeler mümkünse hijyenik koşullarda yapılmalı, düğünler ertelenmeli.”

“ALO 184 HEMEN ARANMALI”
Gribal enfeksiyon geçiren vatandaşın derhal 184'ü aranmasının gerektiğini de ifade eden Vali Şahin, şöyle devam etti: “Umre ziyaretinden dönenler arasından 3 kişide yüksek ateş çıktı. Tetkikler negatif çıktı. Umreden dönen diğer vatandaşlar da evlerinde istirahata çekildi. Mümkün olduğu kadar bu vatandaşların evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri gerekiyor.” Vali Şahin, basına kapalı bölüm öncesinde korona virüse karşı alınacak önlemleri içeren sinevizyon sunumunu da tanıttı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim