** Batman Belediyesi, HDP ve DBP il yönetimlerinin öncülüğünde başlatılan ‘Fitre ve Zekatımız Kobanê halkına’ kampanyası kapsamında toplanan yardımlarla alınan 2 tır ve 3 kamyon yaşam malzemesi Kobanê halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 

YARDIMLAR KOBANE’YE

Batman Belediyesi, Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi öncülüğünde Şengal ve Kobanê’ye yönelik yardım kampanyası, Ramazan ayında “Fitre ve zekatımız Kobanê halkına” kampanyasıyla devam ediyor. Bir ay boyunca süren kampanya kapsamında toplanan yardımlarla alınan 2 tır ve 3 kamyon yaşam malzemesi, Kobanê halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı. İnsani yardım araçlarıyla Kobanê’ye hareket etmeden önce Batman Belediyesi önünde kurulan yardım çadırı önünde açıklamada bulunan Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Batman halkına duyarlılık ve yardımlarını sürdürme çağrısında bulunarak; “Kobanê direnişi ile birlikte ortaya çıkan Kürt halkının birlikteliği ulusal kongrenin habercisidir” dedi.

 

“YARDIMLAR SÜRMELİ”
HDP Batman İl Eşbaşkanı Rojda Sürücü, DBP Batman il Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Candemir ve belediye meclis üyelerinin bulunduğu çadır önünde konuşan Eşbaşkan Sabri Özdemir, Batman halkının gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti. Özdemir: “Bu kirli savaşa kimi canını siper ederek, savaşarak, direnerek, başkaldırarak, mücadele vererek; kimisi zekatını vererek, yardımlarda bulunarak; kimisi kamuoyu oluşturarak, kimisi de dua ederek katkı sunuyor. Herkes ama herkes bir şekilde Kobanê ve Rojava’daki halkımızın yanında olduğunu göstermek için çabalıyor. Kobanê ve Rojava savaşından sonra ortaya çıkan Kürt halkının birlikteliği gerçekten bize umut veriyor. Bu birliktelik ulusal kongrenin de habercisidir. İnşallah bu kongreyi de gerçekleştirerek dört parçadaki Kürtlerin birlikteliğini sağlayarak, dışarıdan Kürt halkına yapılacak saldırılara hep birlikte karşı koyarak, direniş göstererek amacımıza ulaşacağız” dedi.

 

“ORTAK RUH OLUŞTU”
Özdemir, şöyle devam etti: “Oluşan bu ortak ruh sayesinde dört parça arasındaki sınırları daha şimdiden anlamsızlaştığını ve ortadan kalkığını görüyoruz. Ama bu her şeyden önce duyarlığımızı daha da artırmamızı gerektiriyor. Çünkü Rojava’da barbar çetelerin başlattığı kirli savaş ve Kürt halkının buna karşı direnişi devam ediyor. Bu yüzden tekrar Batman halkına ve tüm Kürt halkına burada çağrıda bulunmak istiyorum; Rojava’daki kirli savaş sürüyor, orada mücadele eden halkımızın yardımlarınıza ihtiyaçları vardır, elbirliğiyle Rojava’daki kardeşlerimize yardım etmeye devam edelim. Ancak böyle bir birliktelikle bu kirli savaşı bitirebiliriz” dedi. Yardım araçlarıyla birlikte kendilerinin de Kobanê’ye geçeceğini dile getiren Eşbaşkan Özdemir, “Oradaki eksiklikleri de tespit edip gelip buradaki halkımıza duyurup zaten sürmekte olan yardım kampanyamızı bu yeni ihtiyaçlar çerçevesinde devam ettireceğiz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim