**Son aylarda Dünya genelinde enerjiye yansıyan yüksek fiyatlar, birçok firmayı Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımına yönlendiriyor. Batman’da da bazı firmalar, fahiş elektrik faturalarına karşı GES’i tercih etmeye başladı.

**GES için önemli bir adım atan Batman Dünya Hastanesi, İlkem Enerji ile yaptığı anlaşma kapsamında 35 Milyon TL’lik yatırımla kendi enerjisini üreterek hem yüksek elektrik fiyatlarından kurtulacak hem de ‘çevre dostu hastane’ kapsamını genişletecek.

DÜNYA’DAN 35 MİLYON TL’LİK ANLAŞMA
Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Batman’da da Güneş Enerji Santrallerini (GES) tercih eden firmaların ve kuruluşların sayısı artıyor. Özellikle son aylarda elektrik faturalarının ciddi rakamları bulması, GES’e geçişi hızlandırdı. Batman’ın önemli sağlık kuruluşlarından Dünya Hastanesi de İlkem Enerji ile 35 Milyon TL’lik GES anlaşması imzaladı. Hastane Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Memduh Duman; “Yapılacak güneş enerjisi santrali ile son zamanlarda artan enerji maliyetlerini azaltacak ve hastanemiz daha çevre dostu, mevcut sürdürülebilir hizmet ağını genişletmiş olacaktır. Bu yatırımla Batman’daki istihdama bir nebze olsun katkı sunmayı isteriz” dedi.

“2.080 MWP KAPASİTELİ SANTRAL KURULACAK”
Sözleşmesi imzalanan Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) mühendislik, malzeme tedariki ve anahtar teslim yükleniciliğini yapacak İlkem Enerji firma yetkilisi Yunus Çankaya ise şöyle konuştu; “Çevre illerde, ülkemizde ve tüm Dünya’da birçok işletmenin en önemli gideri haline gelen enerji maliyetleri yatırımcılara çok ciddi finansal zorluklar getirmeye başlamıştır. Yerel firmamız olan İlkem Enerji olarak tecrübeli mühendis ekibimiz, teknik personellerimiz ve hizmet ağımızla; 2.080 MWp kapasiteye sahip, yatırım tutarı 35.000.000₺ olacak olan Güneş Enerjisi Santralini araziye kurulumunu gerçekleştireceğiz. Ortalama 1.966.535 kg/yıl CO2 emisyonunu engelleyecek olan bu tesisi en kısa sürede devreye almayı hedeflemekteyiz.”

ENERJİ MALİYETLERİ GES’E YÖNLENDİRİYOR
Batman’da 26 yıldır teknoloji alanında faaliyetleri bulunan ve ulusal çapta birçok çalışması bulunan İlkem Enerji ise birçok firmaya GES kurmayı sürdürüyor. Son aylarda enerji maliyetlerine gelen zamlar nedeniyle firmaların GES’i tercih ettiğini kaydeden İlkem Enerji Müdürü Çankaya, tecrübeli personelleriyle Dünya Hastanesi’nin yanı sıra Bateks Tekstil, Kozluk Kaymakamlığı, Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü, Azye Tekstil, Ekinci Tekstil ve birçok mesken projesinde GES kurulumunun devam ettiğine dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim