** Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, 1 Kasım seçiminin ardından esnafın umudunun, çözüm süreci olduğunu ifade etti. Esnafın 4 aydır durgun dönem geçirdiğini belirten Başkan Kaplan: “3 Bine yakın üyemizin arzusu çözüm sürecinin yeniden hayata geçirilmesidir” dedi.

PİYASADA YAPRAK KIMILDAMIYOR
1 Kasım seçim sonrasında piyasadaki durgunluğun sona ermesi için çözüm sürecinin yeniden hayata geçirilmesini belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (BESO) Salih Kaplan: “Esnaf kan ağlıyor. Piyasayı canlandıracak olan çözüm sürecidir” dedi. 3 Bin üyeye sahip Oda Başkanı Salih Kaplan: “4 Ayı aşkındır tabiri caizse piyasada yaprak kımıldamıyor. Son olaylar nedeniyle piyasada ciddi durgunluk yaşandı. İş dünyası ve esnaf çözüm sürecine odaklandı. Esnaf, çözüm sürecinin yeniden hayata geçirilmesine bel bağladı” dedi.



“SÜREÇ PİYASAYA NEFES ALDIRACAK”
Başkan Kaplan şöyle devam etti: “Piyasada 4 aydır durgunluk hakim. Durgunluğun faturası da maalesef esnafa çıkıyor. Kirasını ödeyemeyen ve batıdan mal getiremeyen 200’e yakın esnafımız kepenk indirme zorunda kaldı. Herkesin umudu, çözüm sürecinin yeniden hayata geçirilmesidir. Vatandaş çözüm sürecini düşünerek iktidara yetki vermiştir. Seçim öncesindeki çözüm süreci yatırımcı ve esnafın adeta can simidi olmuştu. Tekrar o günlere dönmek için çözüm sürecinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. 



AYAKLI ALIŞVERİŞ
Batmanlı esnaflar durgun piyasadan yakınırken, bazı küçük esnaflar elde kalan malzemelerini kaldırımda satmak zorunda kalıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle kalın giysileri kaldırımda satışa sunan bazı esnaflar: “Yayaları kaldırımda görünce elde kalan ürünleri kaldırıma çıkarıyoruz. En azından satış yapabiliyoruz. Ama eski alışveriş dönemini mumla arıyoruz” dediler.(Mesut Algan)

Editör: TE Bilişim