** Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, ‘Esentepe yerleşkesi projesi’ ile ilgili kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi. Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Melek Atalay; “Cami projesi ve bir önceki belediyenin hazırlatmış olduğu rekreasyon alanı projesi, halk oylamasına sunulsun. Projede cami alternatif olsun, yerini halk belirlesin” dedi.

“AĞAÇLARIN ÇOĞU SÖKÜLÜYOR”
Batman Demokrasi Platformu bileşenleri,  Batman Barosu Tahir Elçi konferans salonunda ‘Esentepe’ projesiyle ilgili basın açıklaması düzenledi. SES Dönem Sözcüsü Deniz Topkan, Mimarlar Odası İl Temsilcisi İzzet Kaçmaz, Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Melek Atalay ve platform üyelerinin katıldığı açıklamada çalışmaların devam ettiği Esentepe ile ilgili projenin kamuoyuna sunulması istendi. Açıklamayı okuyan Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Melek Atalay: “Esentepe’de kaldırılan park, sağlık tesisi ve spor tesisi alanlarına eşdeğer alan olarak gösterilen alanlar ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik açısından kaldırıldığı alandaki meskun alandan uzakta ve etki alanının dışında yer almaktadır. Eşdeğer alan olarak gösterilen alanlar nitelik olarak mera vasfındadır. Mera alanı olan bu parsellerin eşdeğer alan olarak gösterilmesi, amacı dışında kullanılmasının önünü açtığından söz konusu imar planı değişikliği Mera Kanununa aykırıdır” dedi.

“PROJE HALKA SUNULSUN”
Açıklamanın devamında özetle şöyle denildi: “Esentepe içerisinde yapılması düşünülen ibadet tesisi, meskun alanda yaşayan nüfusun yaya olarak erişimine olanak vermemesi nedeniyle erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik açısından kamu yararını gözeten bir içerikte değildir. Planlama alanı içerisinde mevcutta bulunan ağaçların korunacağı belirtilmiş, ancak ibadet tesisi ve ona hizmet edecek taziye evi için bırakılan alanın çok büyük olduğu düşünüldüğünde bu durumun gerçekçi olamadığı ve halihazırda devam eden hafriyat ve inşai çalışmalar sırasında söz konusu ağaçların önemli bir kısmını yok edildiği görülmektedir. Kente nefes aldıran Esentepe’nin yok edilmeye çalışılması Batman’ı yaşanılmaz bir şehir yapacaktır. Cami projesi ve bir önceki belediyenin hazırlatmış olduğu rekreasyon alanı projesi halk oylamasına sunulsun, cami alanı dışında kalan alanın yeşil alan olarak kalmasının sözünün verilmesi ve bunun imar planıyla da güvence altına alınmasını istiyoruz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim