**Batmanlılar, hava ulaşımında büyük sıkıntılar yaşıyor. Günlük sefer sayısı 8’den 3’e düşen Batman Havalimanı’nda mevcut seferlerin bilet fiyatları da 350-600 TL aralığında. Otobüs firmalarındaki bilet fiyatları da yükselince Batmanlılar yüksek maliyetlerle ulaşımlarını sağlamak zorunda kalıyor.

YOLCU VAR, SEFER YOK
Batman Havalimanı’ndaki uçuş seferlerinin yetersizliği gündemdeki yerini korurken, vatandaşlar mevcut seferleri de en yüksek maliyetlerle sağlayabiliyor. Batman-İstanbul ve Batman-Ankara uçuş seferlerine bir haftadan önce bile 350 TL’nin altında bilet fiyatı bulunmuyor. Yüksek bilet fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar: “Ulaşımdaki sıkıntılarımız artık kabullenmeyecek duruma ulaştı. Batman-İstanbul ve Batman-Ankara uçuşlarında en uygun bilet 350 TL civarında. Biletler 3-4 gün kala kesildiğinde ise 600 TL’nin altına düşmüyor. Uçuşlar yetersiz olunca başka illere yöneliyoruz. Bu durumda masraflarımız da katlanıyor. Yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz” dedi. Öte otobüslerle yolculuk etmek isteyenler ise Batman-İstanbul seferlerine 200 TL, Batman-Ankara seferine ise 150 TL’den bilet bulabiliyor.

TREN YOLCULUĞUNA REVAÇTA
Karayolu ve hava yolunda maliyetler artınca, son dönemlerde de yurttaşlar, tren seferlerine yöneldi. Günde ortalama 600 yolcunun sefer yaptığı DDY Garında Batman’dan, Ankara’ya gitmek isteyen vatandaşlar, ekspres treni ile 45 TL ile seyahat etme imkanı buluyor. Batman-Diyarbakır arasında sefer yapan vatandaşlar 4,5 ila 5,5 TL arasında ücret ödüyor. 26 Yaş altı ile 60 yaşın üstündeki yolculara da indirim uygulanıyor. Engellilerin ücretsiz yolculuk yaptığı DDY trenlerinde öğretmen ve bazı meslek gruplarında da indirim yapılıyor. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim