SONBAHARDA YETERSİZ YAĞIŞ
Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan bölge, sonbahar mevsiminde yetersiz yağış nedeniyle tedirginlik yaşarken, üreticiler başta olmak üzere tüm yöre halkı dört gözle yağmur bekliyor. Batman’ın bazı belde ve köylerinde vatandaşlar yağmur duasına çıkmaya hazırlanırken, köy ve mezralardaki camilerde de yağmur duaları okundu.

BARAJ HAVZASINDA SU SEVİYESİ DÜŞTÜ
Geçen Ekim ayında bölgeye hiç yağış düşmezken, Kasım ayının ilk haftasında belli aralıkla yağan yağmurun yetersizliği çiftçileri tedirgin etti. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj gölünde su seviyesi 525 metre yükseklikten 508 metreye kadar düşüş gösterdi. Ilısu Barajı’nda 17 metre su seviyesi düşerken, Batman ve Garzan Barajlarında da yüzde 30 oranında su seviyesinin düştüğü belirtildi.

“KURAKLIK KAYGILARI VAR”
Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, son yılların en kurak sonbaharını yaşayan Batmanlı çiftçilerin yağışa bağlı tarlalarda hububat ekimi yapmaktan endişe duyduğunu ifade etti. Yöre çiftçisinin umudunun Kasım ve Aralık’ta gerçekleşecek yağışlarda olduğunu belirten Başkan Aydiş: “Eğer önümüzdeki aylarda yağış düşmezse çiftçi zor durumda kalacak. Çiftçide kuraklık kaygısı var” dedi.

Editör: TE Bilişim