**Otizmli 20 yaşındaki Hilal Nur Satın’ın 3 ay önce Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kursla adeta hayatı değişti. Ahşap boyama, rölyef ve filografi gibi branşlarda eğitim alan Hilal Nur, ilk kişisel sergisi açtı. Serginin açılışını ise Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü yöneticileri yaptı. İlk sergisini açmanın mutluluğunu yaşayan Hilal Nur Satın; “Öğretmenlerimin desteğiyle güzel bir sergi açtım. Mutluyum” dedi.

**Hilal’in azmiyle akranlarına örnek olduğunu belirten El Sanatları öğretmeni Saniye Irmak Durdurur ve Özel Eğitim öğretmeni Zinet Yeşil Yurt; “Otizmin hastalık değil bir farkındalık olduğu Hilal bir kez daha kanıtlamış oldu. Her zaman yanında olduk ve azmiyle başardı” diyorlar.

ESERLERİYLE İLK SERGİSİNİ AÇTI
Yaklaşık 4 ay önce Bursa’dan Batman’a tayin olan Satın ailesinin otizmli bireyi 20 yaşındaki Hilal Nur Satın, azmiyle akranlarına ve otizmli bireylere örnek oldu. Yaklaşık üç ay önce Batman Halk Eğitim Merkezi’nin ‘Özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler’ kapsamında TOKİ Kazım Karabekir İlkokulu’nda açtığı kursa katılan Hilal Nur Satın, azmiyle zoru başardı. El Sanatları öğretmeni Saniye Irmak Durdurur’dan ahşap boyama, rölyef, filografi ve yağlı boyama teknikleri gibi branşlarda eğitim alan Hilal Nur, üç ay içerisinde ürettiği ürünlerle ilk kişisel sergisi açtı. Özel Eğitim öğretmeni Zinnet Yeşilyurt’un da eğitim süresince destek verdiği Hilal Nur, ilk sergisini açmanın mutluluğunu yaşadı. Serginin açılışını ise Milli Eğitim Şube Müdürleri M.Şirin Temiz, Murat Yağmur, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Selik, HEM Müdür yardımcıları, Okul Müdürü Ahmet Ertuğrul birlikte gerçekleştirdi.

ESERLERİYLE TAKDİR TOPLADI
Serginin açılışını yapan ve eserler hakkında kursiyer ve öğretmenlerden bilgi alan Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi yöneticileri azmi ve başarısından ötürü Hilal Nur’u kutladı. Eğitim süreciyle ilgili konuşan Hilal Nur Satın; “Daha önce Bursa’daydık. Babamın tayini nedeniyle buraya geldik ve ailem Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarından faydalanmam için girişimlerde bulundu ve eğitimlere başladım. Öğretmenlerim eğitim süresince bana büyük katkılar sundu. Kursa başladığım dönemlerde Batman Üniversitesi Geleneksel El Sanatları bölümüne yerleştim. Burada aldığım eğitimle hem ilk sergimi açtım hem de üniversite yaşamımda bana büyük kolaylıklar sunacak. İlk sergimi açtığım için çok mutluyum” dedi.

“KURSLA BİRLİKTE YÜZÜ GÜLMEYE BAŞLADI”
Öğrencisi Hilal’in eğitim süreciyle ilgili açıklamada bulunan El Sanatları öğretmeni Saniye Irmak Durdurur ise şöyle konuştu; “Hilal Nur bize kursa geldiğinde içine kapanık ve durgundu. Ama kısa sürede bunu yıktı, kursla beraber hem iletişimi hem de çevresiyle daha sıkı ilişkiler kurmaya başladı. Kursla birlikte yüzü gülmeye başladı. Bu başarısı birçok akranına da örnek olacaktır. Kendisindeki bu değişimi ve bir şeyler gerçekleştirme azmi bizi çok mutlu etti. Desteklerinden ötürü Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi’ne teşekkür ediyoruz.” Öte yandan serginin yapıldığı sınıfta ‘Otizmin farkındayız, onların yanındayız’, ‘Otizm engel değildir, farklılıktır’ mesajlarına da yer verilirken Özel Eğitim öğretmeni Zinnet Yeşilyurt ise; “Hilal Nur ile birlikte bir şeyleri başarmak çok güzeldi. Benim de meslek hayatımdaki ilk öğrencimdi. Kısa sürede böylesi bir değişim yaşaması bizi ayrıca mutlu etti. Her şeyden önce öz güvenli bir birey olması bizi daha çok sevindirdi” diye konuştu.

BAŞARISIYLA GURURLANDILAR
4 Ay önce Bursa’dan Batman’a tayin olan polis memuru Hasan Hüseyin Satın ve anne Dilek Satın, kızlarının açtığı ilk kişisel sergide duygulandı. Sergiye katılanlara teşekkür eden anne Dilek Satın; “Batman’a geldikten sonra Halk Eğitim Merkezine başvurduk ve kızımızın durumunu anlattık. Sağ olsunlar bize büyük kolaylıklar sağladılar. Okul idaresi  ve öğretmenleri de kızımıza sıcak ilgi gösterdi. Kızımın azmiyle akranlarına da örnek olacağını umuyoruz. Batman’da da otizmli bireyler var. Ancak birçok kurstan belki de haberleri yok. Umarım kızımın bu azmi onlara da ilham olur. Desteklerinden ötürü Milli Eğitim camiasına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim