**Batman’ın Kozluk ilçesinde uzaktan eğitimi fırsat bilip, boyasız köy okullarını boyayan gönüllü öğretmenlerin kampanyası kartopu gibi büyüyor. Kozluk’t öğretmen Murat Işık ve bir grup öğretmenin gönüllü olarak başlattığı ‘Köy okullarımızı renklendiriyoruz’ kampanyası kapsamında kısa sürede 14. Okul boyandı. 10 Kişiyle başlayan kampanya 75 kişilik öğretmen ordusuna ulaştı.

**Kampanyaya öncülük eden eğitimci Işık: “Uzaktan eğitim döneminde okullarımız adına neler yapabiliriz diye düşündük ve köy okullarını boyamaya karar verdik. Kampanyamız bir kartopu gibi büyümeye başladı. 10 Kişilik öğretmen grubuyla kampanyaya başlamıştık, şu anda 75 gönüllü olduk” diyor.

“10 KİŞİYLE BAŞLADIK, 75 GÖNÜLLÜ OLDUK”
Batman’ın Kozluk ilçesinde gönüllü öğretmenlerin bakım-onarım ihtiyacı olan okullar için başlattığı kampanya her geçen gün büyüyor. Kozluk’ta görevli öğretmen Murat Işık ve bir grup öğretmenin gönüllü başlattığı kampanya kapsamında 14. Okul boyandı. Batmanlı uluslar arası sanatçı Ahmet Güneştekin’in de boya desteğinde bulunduğu gönüllü öğretmenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Kampanyalarının her geçen gün büyüdüğünü belirten eğitimci Işık: “Uzaktan eğitim döneminde okullarımız adına neler yapabiliriz ve nasıl faydalı olabiliriz diye düşündük. Öğretmen arkadaşlarla eskimiş, boyama ihtiyacı olan okullarımızı yenilemeye başlayalım diye bir karar verdik. Bunun için küçük bir gönüllü ekip kurduk. 10 Kişilik bir öğretmen grubuyla kampanyamıza başladık. Hayırseverlerin desteğiyle ilk okulumuzu boyadıktan sonra sanatçımız Ahmet Güneştekin kampanyamıza boya desteğinde bulundu. Bizler her gün çoğalan bir gönüllü ekibe dönüştük. 10 kişiyle başladığımız kampanyada şuanda 75 gönüllü olduk” dedi.

“BİR KARTOPU GİBİ BÜYÜDÜ”
Kampanya kapsamında Kozluk kırsalındaki 14. Okul Yeşiltepe İlkokulunu boyadıklarını belirten Işık, şöyle devam etti: “Yaklaşık iki aydır kampanyamız sürüyor. Şu anda Kozluk Yeşiltepe köyü ilkokulunu 21 kişilik bir ekiple boyuyoruz. Kozluk ilçesine bağlı köy okullarının tümünü boyatmaya çalışıyoruz. Okul duvarlarını çocukların sevdiği oyunlarla süslüyoruz. Bunlar da öğrencilerin hayal gücünü geliştiriyor ve meraklarını daha da arttırıyor. Biz sadece okul boyamıyoruz, çocukların hayalini de boyuyoruz. Bu kampanyamıza gelen olumlu tepkiler bizi motive ediyor. Kampanyamız bir kartopu gibi büyümeye başladı. Kampanyamız diğer ilçelerde de yankı buldu. Bugünkü okulumuzu da ‘karlar ülkesi’ olarak tasarlayıp boyadık. ”

“ELİMİZ FIRÇA TUTANA KADAR BOYAYACAĞIZ”
Boya ihtiyacı olan köy okullarını rengarenk hale getirdiklerini belirten Görsel Tasarım Öğretmeni Müzeyyen Akçe ise şunları söyledi: “14. Köy okulumu boyadık. Gönüllü öğretmen arkadaşlarımızla ortak bir paydada bulunmak mutluluk verici. Amacımız çocukları bu yaşta hem sanatla buluşturmak, hem de onların dünyalarındaki çizimleri okul duvarlarına resmetmektir. Resimleri, çizimleri resim öğretmeni arkadaşımızla tasarlıyoruz ve okul duvarlarına işliyoruz.” Bir başka gönüllü öğretmen Esra Yıldız ise; “Kampanyaya sosyal medya aracılığıyla katıldım. Amacımız öğrencilerin hayal dünyasını renklendirmek. Elimiz fırça-kalem tutana kadar okullarımızı boyatacağız. Bu kampanyaya gönüllü olan herkesi bekliyoruz” dedi.

“OKUL, 6 YIL SONRA BOYANDI”
Yıllar sonra okullarının ilk kez boyandığını ifade eden Yeşiltepe köyü muhtarı Metin Belim ise şöyle konuştu: “Köy okulumuza 6 yıldır boya değmemişti. Gönüllü öğretmenler okulumuzu yeniden renklendirmek için el attılar. Öğretmenlere çok teşekkür ediyorum.” Gönüllü öğretmenlerden Süheyl Zengin de kampanyadan keyif aldıklarını belirterek: “Iğdır Üniversitesi beden eğitimi öğretmeni üçüncü sınıf öğrencisiyim. Kampanya kapsamında 14. köy okulumuzu boyadık. Mutluyuz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim