**Batman Emniyet Müdürlüğü, kent merkezindeki muhtarlarla ‘1. Sorumluluk Alanı Huzur’ toplantısı gerçekleştirdi. Emniyet Müdür yardımcıları ve şube müdürleri, muhtarları yeni dolandırıcılık yöntemleri konusunda uyardı

“KİMİN ADINA PARA İSTENİYORSA
MUHAKKAK İRTİBAT KURUN”
Batman Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk Kütüphanesi’nde muhtarlarla ‘1. Sorumluluk Alanı Huzur’ toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Aksoy; “Tüm şube müdürleri gerek istatistik gerekse de yapılan çalışmaları aktardılar. Siber Müdürümüz özellikle internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklara vurgu yaptı. Artık whatsapp hesabınızı ele geçiriliyor, sizmiş gibi yapıyor ve başka arkadaşınızdan para istiyorlar. Yani dolandırıcılar iyice çıtayı yükselmişler. Bunun muhatabı bizler de olabiliriz, ne yapılması noktasında dikkat etmeliyiz. Bu mesajlar tüm sosyal medya hesaplarınızdan gelebilir. Para isteyen kişiyle mutlaka irtibat kurularak para isteyen o olup olmadığı noktasında sorun” dedi.

İNTERNET ALIŞVERİŞİNE DİKKAT
Emniyet Müdürlüğü’nün tüm şube müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hüseyin Ertuğrul Kafkas ise şöyle konuştu; “Sosyal medya hesapları üzerinden insanların dolandırılmasına sıkça rastlıyoruz. Kötü niyetli şahıslar, yakınlarınıza karşı sizlerin zaaflarınızdan yararlanarak çeşitli yardım talebinde bulunabiliyorlar. Banka kartlarıyla ilgili ciddi sıkınlar var. Normalde banka kartların herkesin kendisine özel çeşitli bankacılık işlemlerinde kullandığı kartlardır. Yalnız Batman’da bu konuda bir yoğunluk var. Küçük menfaatler karşısında vatandaşlarımız başkaların kontrolüne teslim ediyor. Bazı kişiler bu banka kartlarını çeşitli yasadışı bahisçilik şeklinde kullanıyorlar. Bunu sonucunda yaşanan soruşturma sonucu banka sahipleri ciddi mağduriyet yaşıyor. Telefonlara gelen mesajlara dikkat etmeliyiz. O mesajı tıkladığınız zaman telefondaki tüm özel bilgilerinize ulaşabiliyorlar. Bu konuda bilmediğiniz, kimden geldiği mesajlara açmayın.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim