Batman’ın 6 Bin nüfuslu Balpınar beldesine bağlanan eski köylerin cadde ve sokakların genişletilmesi için ev ev dolaşan Belediye Başkanı Hüseyin Geylani; “Destek olun, istediğiniz hizmeti ayağınıza getirelim” dedi.

“İHATA DUVARLARINI GERİ ÇEKİN”
Balpınar Beldesi’ne daha önce bağlanan ve köy statüsündeki üç yeni mahallenin sokaklarının genişletilmesi için Belediye Başkanı Hüseyin Geylani ev ev dolaşıyor. ‘Hizmeti ayağınıza getirmek için sizden destek istiyorum’ diyen Geylani; “Altyapı hizmetleri için yeni semt sakinlerinin desteğine ihtiyacımız var. 16 Kilometre uzunluğundaki içme suyu şebeke hattı çalışmalarına başladık. Üç yeni mahallemizi suyla bulaştırmak için 1 Milyon TL üzerinde özel boru alımı gerçekleştirdik. Yeni mahallelerimizi köy görünümünden kurtarmak için de daha önce gelişi güzel yapılan ihata duvarlarının çekilmesi için destek istiyoruz” dedi.

“KÖYLER MODERN MAHALLEYE DÖNÜŞECEK”
Başkan Geylani, sözlerini şöyle sürdürdü; “Balpınar ile Segırka arasındaki yol güzergahını genişletiyoruz. Ortaokul binası bitişiğinde lise binası yapılacak. Yine ortaokul binasına yakın alanda bir park yapımını da planlıyoruz. Balpınar’ın üç yeni mahallesi olan Segırka, Zorköy ve Yeni Köy’ün altyapı hizmetleriyle buluşması için de var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak köy geleneğinin halen hakim olduğu daracık sokakları da yine semt sakinlerinin desteğiyle genişletmenin çabası içindeyiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim