**Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çağdaş’ı ziyaret ederek, 1 aylık çalışmalarına dikkat çekti. Çiftçi; “Her zaman esnaflarımızın yanında olacağız. Esnafa konut projemize Valimiz de olumlu baktı. Projenin takipçisiyiz” dedi.

1 AYLIK ÇALIŞMALARINI ANLATI
Bir ay önce göreve gelen Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi ve yönetimi, Çağdaş’ı ziyaret etti. Gazetemiz yöneticileri Arif Arslan ve Barış Arslan ile bir süre görüşen Başkan Çiftçi, bir aylık sürede yaptıkları çalışmalara dikkat çekti. Esnafın sorunlarının çözümü kadar şehrin sorunlarına da duyarlılık gösterdiklerini belirten Çiftçi; “Şehrimizin her alanda hak ettiği yere ulaşması için Oda olarak destek vermeye hazırız. Bir aylık süreyi geride bıraktık ve yapacağımız çok şey var. Öncelikli olarak KOSGEB desteklerinden esnaflarımızın yararlanması için sağlıklı bir danışma birimi kurduk ve 90 işletmemiz bu haklardan yararlanacak” dedi.

“KONUT PROJESİNİN TAKİPÇİSİYİZ”
Çiftçi, esnafa konut kazandırma projesi başta olmak üzere 1 aylık sürede gerçekleştirdikleri çalışmaları ise şöyle sıraladı; “-KOSGEB’in pandemi dönemimde zarar eden esnaflara yönelik başlattığı personel istihdam desteğin programı için odamız bünyesinde bir danışman bulundurduk. Gelen esnaflarımıza danışmanlık hizmeti vererek yararlanmaları için ön bilgiler verdik daha sonra KOSGEB İl Müdürü ile görüştük. -Valimizi ziyaret ettik. Ziyaret esnasında TOKİ ile işbirliği yapıp esnaflarımıza kira öder gibi ev sahibi olmaları için valimizden destekte bulunduk ve olumlu karşılandı.  Bunun dışında esnaflarımız için hatıra ormanı girişiminde bulunduk bize üniversite sahasını önerdiler bizde üniversite ile diyalog halindeyiz. Esnaflarımızın güvenliği ve hırsızlık olayları üzerinde görüşerek güvenliğin arttırılması talebinde bulunduk. -AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un davetine katıldık. Basına kapalı bölümde esnaflarımızın, elektrik ve akaryakıt girdilerinin yüksek olmasından dolayı zor durumda olduklarını pozitif bir ayrım beklediğimizi dile getirdik. -Odamızın web sayfası için girişimde bulunduk. Şuan hazırlık aşamasındadır. -TOKİ arsası için belediye başkan yardımcıları ile görüştük. -Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlemiş olduğu hutbe okuma yarışmasına katılarak oda olarak dereceye girenlere hediye verdik. -Esnafımız için özel hastaneler de indirim yapılması konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. -E-Ticaret eğitimi için girişimlerde bulunduk bayram sonrasında eğitimlere başlayacağız.”

Editör: TE Bilişim