** Batman Eğitim-Bir-Sen Şubesi, sömestr tatiliyle birlikte yarıyılı değerlendirdi. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şafi Özperk: “Çözüm odaklı yeni anlayışın ikinci dönemde artarak sürmesini bekliyoruz” dedi.



HAKKI TESLİM EDİYORUZ”

Batman Eğitim-Bir-Sen Şubesi, yarıyılı yazılı açıklamayla değerlerdirdi. Şube Başkanı M. Şafi Özperk, her eğitim-öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda yaptıkları açıklamalarda çözümlerden ziyade sorunların öne çıkmasıyla klişeleşen açıklamaların tersine, bu dönem için hakkı teslim ettiklerini belirterek, “Çözüm odaklı yeni anlayışın ikinci dönemde artarak sürmesini bekliyoruz” dedi. Özperk, yaşanan olumlu gelişmeleri şöyle sıraladı: “- Ülkemizde kadınların eğitim ve çalışma hayatının önüne konulan en büyük bariyer olan başörtülü kadınlara devlet eliyle şiddetin sembolü haline dönüşen, kamusal alan yalanının arkasına gizlenmiş faşizan uygulama artık tarih olmuştur. - Bürokraside en büyük insan kıyımının yapıldığı 28 Şubat döneminin açtığı yaraların sarılması noktasında geçmişte de olumlu adımlar atılmıştı, fakat bu dönem içerisinde özellikle Milli Eğitim’de mağdurların hakları önemli oranda iade edilmiştir. - 1933 yılında kaleme alınan ve 1972 ile 1997 yıllarında üzerinde çeşitli değişiklikler yapılan And’ın okullarda okutulması uygulamasına son verilmiştir. - Din ve vicdan özgürlüğünün önündeki engellerden biri olan kamu kurum ve kuruluşlarında ibadet yerlerinin bulunmaması sorunu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından göz önüne alınmış ve konuya ilişkin imkânlar ölçüsünde ibadet yeri tahsisi konulu yazıyla talimat verilmiştir.”


DİĞER SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”

Özperk, bazı sorunlara da şöyle dikkat çekti: “-2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları sekiz yıla yakın bir süredir uygulanmaktadır, ancak değiştiği günden beri bazı dengesizlikler ve adaletsizlikler devam etmektedir. -

Zaruri giderler dâhil ücretli personel gibi kaçınılmaz masraflar okul aile birliği bütçesinden karşılanmakta, dolayısıyla okul yönetimi, öğrenci ve veli arasına, iletişimi perdeleyen mali konular yeni yeni sorunlara neden olmaktadır. - Yer değiştirme uygulamasında yaşanan atama sorunlarının en aza indirilmesinde becayiş sistemi elzem hale gelmiştir. Yönetmelik çalışmasına paydaşlarla birlikte son şekli verilmeli ve gerekli değişiklikler yapılarak bir an önce yayınlanmalıdır. - Kasım 2012’de Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklikle imam hatip ortaokulları ve liseleri ile çok programlı liselerin imam hatip programlarında tüm derslerde kız öğrencilere hakları iade edilmiş, inancı gereği başlarını örtmek isteyen öğrencilere dayatmadan vazgeçilmiştir. - Okullarda disiplin namına bir şey bırakmayan, öğrencilerin ve bazı velilerin maksatlı şikâyetleriyle eğitimcilerin azim ve şevkini kıran, okul yönetimlerini gereksiz meşguliyetlerin içerisine sokup eğitimin kalitesine odaklanmalarına engel olan Alo 147 Hattı kapatılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim