** Batman’da 170 bin öğrenci karne alarak sömestr tatiline girdi. TOKİ Kazım Karabekir İlkokulundaki karne töreninde konuşan Vali Hulusi Şahin: “Motivasyon ödülü ile çocuklarımızı güdülemeliyiz. Öğrencilerimiz moral ve enerji depolasın. Yeni şevkle ikinci döneme başlasınlar” dedi.

VALİ, AİLELERE SESLENDİ
Eğitim-öğretim yılının ilk yarısı karne dağıtım töreniyle sona erdi. Batman genelinde 170 bin öğrenci karne sevinci yaşarken, Vali Hulusi Şahin TOKİ Kazım Karabekir İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldığı törende Vali Şahin, birinci sınıf öğrencilerine karne dağıttı. Ailelere seslenen Vali Şahin: “Öğrencilerimiz dinlensinler, eğlensinler. Moral ve enerji depolasınlar ve ikinci eğitim dönemine yeni şevkle, güçle hazır hale gelsinler. Ailelere buradan sesleniyorum; karnelerinde negatif şeyler olabilir ama biraz önce televizyonda gördüm. İki çeşit güdüleme yöntemi var. Biri ceza ile diğeri ödülle. Fakat ceza ile yapılan güdülemenin kesinlikle uzun vadeli olmadığını uzmanlar söylüyor. Onları mutlaka yapabileceklerine inandırmalıyız. O zaman emin olun hepsi başarılı olacaktır” dedi.

İYİ TARIM ATÖLYESİ AÇILDI
Karne dağıtımının ardından Vali Şahin, okul bünyesinde oluşturulan ‘İyi Tarım Atölyesi’nin açılışına katıldı. Öğrencilerin toplandıkları sebze-meyve çekirdekleri kurutarak tohum atölyesini oluşturduğu belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nursema Nergiz Kara: “Evde yemiş olduğumuz meyve-sebzelerden tohum çıkardık. Çekirdeklerini burada öğrencilerle ekerek doğaya çok güzel bir şey kazandıracağız. Her öğrencinin hem sebzesi hem de bitkisi var. Bir de çocuklar toprakla terapi görmüş oluyorlar. Öğrenciler kendilerini daha iyi ve daha enerjik hissediyorlar. Biz bunu fark ettik inşallah diğer şehirlere de örnek olur” dedi. Vali Şahin ise ilk tohumu ekerek: “Burada sadece sebzeler yok burada ağaç tohumlarını da gördüm. Limon ve ceviz gibi. Ağaç sevgisi de bir taraftan oluşturuyor. Emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim