*Batman’ın Hilal Mahallesinde oturan aslen Sasonlu 25 yaşındaki Nurettin Demir, nişanlısı Songül’ü kiraladığı araçta boğazını bıçakla kesip öldürdüğü ileri sürüldü. Ardından 10 katlı iş merkezinin teras katından atlayarak intihar eden Demir’in cebinden bir de pompalı tüfeğin mermisi çıktı.

*Açık Öğretim Lisesi sınavına girdiği sanılan Songül Demir ise boğazı kesilmiş halde Nurettin Demir’in kiraladığı özel bir otoda bulundu. İntihar vakasından 7 saat sonra Songül’ün cesedi otomobilde fark edildi. Polis, bölgedeki mobesse kamera görüntüleri incelemeye aldı.

20 GÜN ÖNCE NİŞANLANMIŞLARDI

Batman’da Turgut Özal Bulvarı Basın kavşağındaki 10 katlı bir iş merkezinin teras katında atlayarak canına kıyan 25 yaşındaki Nurettin Demir’in, olay öncesinde kiraladığı araçta 23 yaşındaki nişanlısı olan halasının kızı Songül Demir’in boğazını bıçakla keserek öldürdüğü ileri sürüldü. Cumartesi saat 10.45 sıralarında 10 katlı iş merkezi teras katından ölüme atlayan 25 yaşındaki Nurettin Demir, 20 gün önce Sason ilçesinde 23 yaşındaki halasının kızı Songül Demir’le nişanlandı. Açık Öğretim Lisesi sınavı için Batman’a gelen nişanlısını karşılayan Nurettin Demir, kiraladığı 21 KP 466 plakalı otomobilde bıçakla boğazını kestiği nişanlısını araca kilitlediği iddia edildi. Kiraladığı aracı eski SSK hastanesi yolu üzerindeki Ağız Diş Sağlığı Merkezi önüne park eden Nurettin Demir, 500 metre ötedeki 10 Katlı iş merkezinin üzerine çıkıp kendisini boşluğa bıraktı.


CİNAYET KENTTE Mİ KENT DIŞINDA MI İŞLENDİ?

Aslen Sasonlu olan Demir’in ailesi bir süre önce Sason ilçesinin Kayabaşı mahallesinden Batman’a yerleşti. Yaklaşık 20 gün önce halasının kızı Songül ile nişanlanan Nurettin Demir, AÖL sınavı için Batman’a gelen nişanlısını kiraladığı 21 KP 466 plakalı otomobil içinde boğazını bıçakla kestiği ileri sürüldü. Bıçaklama olayının kent merkezinde mi yada kent dışında mı gerçekleştiğini cinayet masası ekipleri çok yönlü araştırıyor. Nurettin Demir’in aracı terk ettiği sıradaki mobesse görüntülerine de polisin ulaştığı öğrenildi. Olaydan sonra intihar eden Demir’in üzerinden çıkan aracın kontak anahtarını da polis incelemeye aldı. Batman’da özel bir şirkette çalıştığı öğrenilen Demir’in cesedi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsiden sonra Cumartesi gecesi İkiztepe mezarlığında toprağa verildi.


YAKINLARI, SONGÜL’Ü SINAVDA BİLİYORDU
Sason ilçesinde oturan 23 yaşındaki Songül Demir, Açık Öğretim Lisesi sınavlarına girebilmek için geldiği Batman’da her şeyden habersizdi. Nişanlısının kiraladığı otoda öldürülen talihsiz Songül’ün, cesedi 7 saat aradan sonrada Edip Solmaz bulvarındaki bazı esnafların ihbarı üzerine fark edilebildi. Cumartesi sabah 09.00 sıralarında güzergaha park edilen siyah renkli 21 KP 466 plakalı otomobilden kuşkulanan bazı esnafların, polisi aramasıyla Songül Demir’in cansız bedeniyle karşılaştı. Nişanlısının intihar etmesinin ardından gözlerin çevrildiği Songül’ü sınavda olduğunu tahmin etttiklerini belirten yakınları, “Cep telefonu cevap vermeyince kuşkulandık. Böyle bir vahşete ne diyeceğimizi bilemiyoruz” dediler. Bu arada dün Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Songül Demir ise Sason’da toprağa verildi. 

 

İKİ AY SONRA DÜĞÜNLERİ OLACAKTI

Olayın şokunu üzerinden atamayan Demir ailesi, Nurettin ile nişanlısı Songül Demir’in düğün hazırlığında olduğunu söylediler. Sırlarıyla giden Nurettin ile Songül’ü kaybetmelerine inanamadıklarını belirten 7 çocuk babası Ramazan Demir, “Nurettin lokantacılık yapıyordu. Çocuklarımın arasında en çok onu seviyordum ancak böyle bir olaya nasıl kalkıştı hala anlamıyorum. Teyzesinin kızıyla severek nişanlandı. İki ay sonra düğünleri yapacaktık” dedi.



Editör: TE Bilişim