3 KM’LİK YOL UNUTULDU
Sason’un Heybeli köyüne bağlı Genişli mezrası sakinleri, 3 kilometrelik yolun stabilizeye dönüştürülmesini istiyor. Kış mevsiminde yer yer kar kalınlığının iki ila üç metreyi bulduğu yolda yağışlı havalarda dünya ile bağlantılarının kesildiğini belirten Genişli mezrası sakinlerinden Bayram Abiri ve İhsan Yıldız: “Hamzalı köyünün asfalt yolu yakınımızdan geçiyor. Asfaltlı yol ile aramızda üç kilometre var. Bu bölümün asfaltlanması için Kaymakamlığa başvurduk. Yolun kenarına kum başta olmak üzere gerekli malzeme getirildi. Fakat yolun yapımı nedense unutuldu” dediler. 


YOLDA MAHSUR KALIYORUZ
Mezra sakinlerinden Abiri ve Yıldız, şöyle devam etti: “Üç kilometrelik yol yüzünden yağışlı havalarda ne Sason’a ne de Batman’a ulaşabiliyoruz. Kış mevsimi öncesinde bu güzergahın yapılmasını istiyoruz. Asfaltla aramızda üç kilometre gibi kısa bir mesafe var. Neden bu güzergah yapılmıyor, anlam vermiş değiliz. Yol malzemesinin bir bölümünü son yağışlar götürdü. Yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz.”



PREFABRİK VAR, OKUL YOK
Genişli mezrasındaki aileler için yapılması planlanan prefabrik okul malzemelerinin de çürümeye terk edildiğine işaret eden Bayram Abiri ve İhsan Yıldız: “Daha okullar başlamadan mezramıza getirilen prefabrik okul malzemelerinin bir bölümü çürümeye terk edildi. Çocuklarımız mezrada eğitim-öğretim göremiyor. Bazı aileler, okul olmayınca evlerini Batman’a götürmek zorunda kaldılar. Okul malzemesi var, nedense yapılmıyor. Prefabrik malzemeler çürümeden mezramıza eğitim yuvası kazandırılsın” diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim