ÖĞRENCİLERDEN TAHTA ARABALAR
Batman’ın merkez köylerinden Çarıklı köyünde öğrencilerin sıra dışı etkinliği dikkat çekti. Çarıklı Ortaokulu’nun ‘Kendin yap, kendin yarış’ projesi kapsamında 10 öğrenci atık tahtaları bir araya getirerek, tahtadan tekerlekli araçlar yaptı. Araçların tamamlanmasının ardından okul yönetiminin projesi kapsamında köyün yokuşunda yarışma düzenledi. ‘Çarıklı Formula’ adında düzenlenen yarışa öğrencilerin servis şoförü de katıldı.

SPONSORLAR ÖDÜLLENDİRDİ
Dün öğle saatlerinde köyün yokuşunda düzenlenen yarışta 10 öğrenci kıyasıya yarıştı. Öğrencilerin servis şoförünün de katıldığı yarışta renkli görüntüler oluştu. 200 Metrelik parkuru öğrencilerden Efecan Eripek birinci tamamladı. Sponsorlar tarafından birinciye 200 TL, ikinciye 100 TL, üçüncüye de 50 TL para ödülü verildi. Proje hakkında bilgi veren Çarıklı Ortaokulu Müdürü Hasan Beyazıt: “Öğrenciler derme-çatma parçalarla kendi arabalarını tasarladılar. 10 Öğrencinin bu büyük azmini çok önemsiyoruz. Kendi yaptıkları arabalarla köy yolu yokuşunda yarıştılar. Öğrencilerin girişimci ruhu bizi mutlu etti” dedi. Yarışı izleyen köylülerden Mehmet Çağıl ise; “Okul idaresini ve öğrencileri kutluyorum. Çok güzel bir yarışma oldu” diye konuştu.

“ARABAMA GÜVENİYORDUM”
Birinci olan Efecan Eripek ise yarış sonrası okul arkadaşlarıyla birlikte şampiyonluk pozu verdi. Büyük mutluluk yaşayan Eripek, şunları söyledi: “Birinci olduğum için çok mutluyum. Arabama güveniyordum. Tahtadan yaptığım arabanın freni de var. 10 Yarışmacı arasında birinci olmanın sevincini yaşıyorum.” (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim