TABLOYA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR
Batman Lisesi’nde 27 yıl süreyle coğrafya, tarih ve sosyal bilgiler öğretmenliği yapan Orhan Alpaslan, eski öğrencisi Ahmet Güneştekin’in 40 yıl önce kendisine armağan ettiği tabloya gözü gibi bakıyor. Son 10 yılda dünyanın konuştuğu ünlü sanatçı Güneştekin’in başarısıyla gurur duyduğunu belirten Alpaslan; “Özgün eserleri ile artık dünyaya mal olan eski öğrencimin mezuniyet öncesi bana armağan ettiği tabloya evimde gözüm gibi bakıyorum. Benim için değeri büyük” dedi.

“TABLO BENİ DUYGULANDIRIYOR”
Güneştekin’in ‘doğa’ manzaralı tablosunun manevi değerinin kendisi için büyük olduğunu belirten emekli öğretmen Alpaslan, şöyle devam etti: “Ahmet Güneştekin 1983-84 Batman Lisesi mezunu. Mezuniyetinden önce bana ve bazı eğitimci arkadaşlara jest yapmıştı. 40 Yıl önce okulda yaptığı kişisel sergide en güzel tabloyu bana armağan etmişti. Bu coğrafyanın çizgilerini çok iyi çizen Ahmet’in bugünlere geleceği belliydi. Başarısıyla gurur duyuyorum. İmkan olursa Diyarbakır’daki Hafıza Odası sergisine de gideceğim.”

GÜNEŞTEKİN: “KISITLI İMKANLARIMIZ VARDI”
Ünlü ressam-sanatçı Güneştekin, 40 yıl önce yaptığı tabloyu çok sevdiği öğretmeni Alpaslan’a armağan ettiğini dün gibi hatırladığını söyledi. Güneştekin, şöyle devam etti: “O günün şartlarında hayallerimizi tablolara yansıtmaya çalışıyordum. Kısıtlı imkanlarla çalışıyorduk. Mezun olmadan önce sevdiğim öğretmenlerime tablolarımı armağan etmişti. Aradan yıllar geçtiği halde tabloyu saklayan öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Tablomu sakladıkları için çok duygulandım.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim