**Peron ile 1. Cadde’deki Müzik Marketleri yöre sanatçıları başta olmak üzere eski sanatçıların kasetlerini vitrinlerinden indirmiyor. Adedi 15 TL’den alıcı bulan eski kasetlere ilginin her geçen gün artığını belirten Müzik Market işletmecileri: “Günümüzde Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Muazzez Abacı ve diğer eski sanatçıların kasetlerini soran müşterilerimiz var. Bu kasetler tarihi eser gibi” diyorlar.

‘NOSTALJİ’ DİYE ALAN ALANA
Batman’ın Müzik Marketlerinden Murat Kasetçilik ve Yılmaz Müzik Market de rafların  bir bölümünü 70 ve 80’li yıllara ait sanatçıların kasetleri süslüyor. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Nilüfer, Hüseyin Altun, Zülfü Livaneli, Muazzez Abacı ile yörenin tanınan sanatçıların kasetlerini raflardan indirmediklerini belirten Yılmaz Müzik Market işletmecisi Yılmaz Binici, “40 Yıldır bu işi yapıyorum. Günümüzde hala eski sanatçıların kasetlerine ilgi duyan müzikseverler var. Kimisi koleksiyon için alıyor, kimisi de long play için eski sanatçıların kasetlerini alıyor. Eski sanatçıların kasetlerine son dönemlerde bir hayli ilgi var. Nostalji diye eski kasetleri alan alana” dedi.

KASETLER, ESKİ TARİHİ ESER GİBİ
70 ila 90 Yıllarda ses sanatçılarının kasetlerinin tarihi eser gibi değer kazandığını ifade eden Murat Müzik Market sahibi Mirhas Gülsever, şöyle konuştu: “Eski sanatçıların kasetleri her geçen gün değer kazanıyor. Müzikte nostalji yaşamak isteyenler hafta sonları Müzik Marketimize gelip raflardaki eski sanatçıların kasetlerine göz atıyor. Kimisi Muazzez Ersoy’un, kimisi ise Zülfü Livaneli’nin kasetlerini tercih ediyor. Adedini 10 TL’den sattığımız eski sanatçıların kasetlerine son dönemlerine ilgi daha da arttı. Karışık müzik isteyenler de var. Geleceğin long playları eski sanatçıların kasetleri olacak. Eski 45’lik kasetleri de tercih eden bir kesim var.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim