THY, Anadolujet ve Pegasus Hava Yolu şirketlerinin sefer düzenlediği Batman Havalimanı’nda Haziran ayında 75 Bin kişi uçtu. Günde 5 uçak seferinin yapıldığı Batman Havalimanı’nda başkente haftada 5 sefer sayısı yetersiz kalıyor

BİLETLER PAHALI AMA…
Bölgenin en güvenli havalimanlarından biri olan Batman Havalimanı’nda Haziran ayında toplam 75 Bin kişi uçuş yaptı. İstanbul yeni havalimanı, Sabiha Gökçen ve İzmir havalimanına sefer yapan THY, Anadolujet ve Pegasus seferlerinde biletler 350-500 TL arasında değişmesine rağmen doluluk oranları yüzde 100’leri buluyor. DHMİ’nin aylık verilerine göre Haziran ayında haftada 35 uçuşun yapıldığı Batman’da, geliş ve gidiş yolcu sayısı günde ortalama 2500’ü buldu. Halen günde 5 seferin yapıldığı Batman Havalimanı’nda günlük ortalama 1500 yolcu uçakla seyahat ediyor.

ANKARA SEFERLERİ YETERSİZ
Anadolujet’in Ankara için Cuma ve Pazar günü seferlerini askıya aldığı Batman Havalimanı’nda haftanın diğer günlerinde doluluk oranının yüzde 100’ü bulduğuna dikkat çeken Batman iş dünyası, başkente yönelik seferlerin artırılmasını istedi. Bu yılın ilk aylarında Batman’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, Vali Hulusi Şahin ve Milletvekili Ziver Özdemir’in, İzmir seferlerini talep etmesiyle Salı, Cuma ve Pazar günü düzenlenen direkt uçuşlarda da uçaklardaki doluluk oranı yüksekliğine dikkat çeken Batman iş dünyası, Başkent seferlerinin artırılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim