**Batman Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı Uluslararası Bilişim Kongresi’nin açılışında konuşan Vali Hulusi Şahin; “İnsanoğlunun en son büyük adımı olan bilişimi, bu topraklarda konuşmak çok anlamlıdır. Tarım nasıl insanoğluna büyük bir sıçrama sağladıysa bilişim de devasa bir atılım sağlamıştır” dedi.

**Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise; “Doğu ve Güneydoğu’da ilk Batman Üniversitesi böyle bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Gururluyuz” diye konuştu.

“BİLİŞİM 47 YILDA DÜNYAYI DEĞİŞTİRDİ”
Batman Üniversitesi’nin düzenlediği ve 17-19 Şubat tarihleri arasında Batıraman kampüsünde devam edecek olan Uluslararası Bilişim Kongresinin açılışı gerçekleşti. Bilişim Zirvesine Vali Hulusi Şahin, İl Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, ilçe kaymakamları, alanında uzman isimler ve üniversite akademik kadrosu katıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Vali Hulusi Şahin; “Bu çok kıymetli kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu bilişim günlerinin bizlere çok iyi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bilişim, son 47 yıl içerisinde dünyayı tamamen değiştirdi. Hatta internetin bilişim dünyasında bulunmasını, ateşin veya tarımın bulunması ile karşılaştırıyorum. İnsanoğlunun en büyük sıçraması olan tarımın icat ettiği topraklarda yaşıyoruz. İnsanoğlunun en son büyük adımı bilişimi bu topraklarda konuşmak bence çok anlamlıdır. Nasıl tarım insanoğluna büyük sıçrama sağladıysa bilişimde devasa bir atılım sağlamıştır” dedi.

 “BU ÇALIŞMA BİR İLKTİR”
Kongrenin önemine değinen Rektör İdris Demir ise şöyle konuştu; “Batman Üniversitesi olarak bilim kongresinde ev sahibi yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu çalışma aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu bölgesi illerinde yapılan ilk zirvedir. Son bir yılda tohumunu ektiğimiz ve henüz meyvesini veren çalışmalarımız var. Üniversitemiz enerji alanında ‘pilot’ üniversite seçildi. Ayrıca  bütün birimlerimizde ISO 9001 kalitesini almaya hak kazandık. Üniversitemizde bir yıl önce 765 olan lisansüstü öğrenci sayımız 2075’e çıktı. Çalışmaları koordine eden ekibimize teşekkür ederim. Bir ilerlemenin olduğu açık. İlerledik mi? Evet, yeterli mi? Değil. Ancak bunları da daha iyi hale getireceğiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim