** Ak Parti il teşkilatının bayramlaşma programında konuşan Milletvekili Ziver Özdemir, 7 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamada bulundu. Özdemir: “Bazı köylerde bütün oyların tek kişi tarafından kullanıldığını, kadınların oy kullanmalarına izin verilmediğini biliyoruz” dedi.

“HDP BİZDEN DAHA İYİ BİLİYOR”
Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti teşkilatının bayramlaşma programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram günü cami çıkışında HDP’yi eleştiren açıklamalarını desteklediğini belirten Özdemir, bazı köylerde oyların tek kişi tarafından kullanıldığını iddia etti. Özdemir, şöyle devam etti: “Bölgenin genelinde özelikle bazı köyler var, yani düşüne biliyor musunuz 400 seçmeni olan bir köyde hiçbir oy geçersiz olmaz mı, hiçbir oy yanlış kullanılmaz mı?, Hiçbir oy bir başka siyasi partiye gitmez mi? Yani o köyde yaşayan herkes aynı şekilde mi düşünüyor? Bazı köylerde bütün oyların tek kişi tarafından kullanıldığını, kadınların oy kullanmalarına izin verilmediğini biliyoruz, bazı köylerde tehditle seçim öncesinde gidilip vatandaşa köyünüzden oy çıkarsa şu aracınızı yakarız, şunu yaparız tarzında tehditle oy aldıklarını biliyoruz, bunu HDP bizden çok daha iyi biliyor.”

“BAŞKANLIK SİSTEMİ GÜNDEMİMİZDE DEĞİL”
Koalisyon görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda da bulunan Özdemir, şöyle devam etti: “Hükümet ortaklığı görüşmelerimizde hem MHP ile HDP ile hem de CHP ile daha öncede değindiğim gibi bizim esas amacımız makam mevkilileri paylaşmanın ötesinde, millete yönelik protokolleri da ortaklaştırmaktadır. Tek başınıza iktidar olamadığınız zaman, sizin seçim bildirgenizde ve parti tüzüğünüzdeki söz konusu olan konuları tek başına eyleme dönüştürmek veya hükümet ortaklığı protokollüne dökmek gibi bir şansınızın olmadığını bütün siyasi partiler gibi biz de biliyoruz. Başkanlık sisteminin tartışmaları 7 Haziran seçimleri öncesinde kaldı, 7 Haziran seçimlerinde biz Milletin önüne birebir olmasa da Başkanlık sistemini sunduk. AK Parti yeterli sayıya ulaşmış olsaydı, Ak parti tek başına iktidara gelmiş olsaydı, gündeme getireceği konuların başında gelecekti. Başkanlık sistemi üzerinde çalışmalar devam edecekti, böyle bir sistem de Türkiye ye çok büyük katkılarının olacağına da inanıyorum ama şu anda devam eden parlamenter sistemi var, işleyen bir sistem var.”

 

Editör: TE Bilişim