Esentepe’de Fernas tarafından merhum Necat Nasıroğlu adına yapımına başlanan Cami ve Külliye alanında çalışmalar hızlandırıldı. Külliye alanında incelemelerde bulunan AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür: “Cumhurbaşkanımızın üzerinde titizlikle durduğu proje sorunsuz devam ediyor. Külliye tamamlandığında Batman’ın simgesi olacak” dedi.

22 BİN METREKARELİK
ALANDA İNŞA EDİLİYOR

Esentepe’de 8 Bin kişilik cami, kültürel ve sosyal donatılar, millet bahçesi, eğitim alanları, 600 kişilik taziye evi, 260 kişilik kütüphane, 500 kişilik otopark, ticari ve teknik alanlarının yer alacağı Külliye’nin yapımı hızlandırıldı.  AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, Esentepe’de Fernas İnşaat tarafından merhum Necat Nasıroğlu adına yapımına başlanan Cami ve Külliye alanında incelemede bulundu. Başkan Gür, proje hakkında şantiye sorumlusu Cengiz Turan’dan bilgi aldı. İl Başkanı Gür, Cumhurbaşkanının talimatıyla yapımına başlanan külliyenin 8 bin kişilik ibadet alanının dışında Kültür Merkezi, Millet Bahçesi, Kütüphane, Kur’an Kursu, Taziye Evi, Gasılhane ve Otopark gibi çeşitli sosyal donatıların yer alacağına dikkat çekti. Külliyenin Batman’ın simge yapısı olacak şekilde tasarlandığını belirten Gür: “Bölgenin yapısal formlarını, malzemelerini, taşı, ahşabı geleneksel olarak yansıtan modern bir külliye olacak” dedi. 2022’de

“BATMAN’A DEĞER KATACAK”
Külliyenin 2022’de bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Gür, şöyle devam etti: “İşlevsel ayırımlar ve bütünlükler detaylı olarak düşünülmüş ve günün her saatinde yaşayan dinamik bir meydanla tüm yapılar birleştirilmiş olacak. Gerektiği zaman iç içe geçen, gerektiği zaman ayrılan işlevleri barındıran binalar, halkın her kesimine hitap edecek şekilde olacak. Külliye ilimizi temsil edecek ve geleceğe bırakılacak en güzel eserlerden birisi olacak. Ben bu noktada şehrimize her açıdan artı değer katacak bu eserin talimatını veren ve her aşamasını dikkatle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum, planlamadan yapımına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim